Gulan

Gulan

4 490 Ft

Kimerültség ellen használatos bio gyógynövény, fehér függőcserépben.

Elfogyott

Cikkszám: CS-GULAN-GAB-031.
Tömeg 1,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Gulan bio gyógynövény

Gulan bio gyógynövény, kimerültség ellen használatos. Hatása hasonló a ginzenghez, de a hatóanyagok nagyobb koncentrációban találhatók benne. Pozitív, harmonizáló hatása van a közérzetre.

Kína déli részéről származik, mostanában kezd egyre népszerűbbé válni. -10-12 fokig fagyálló, nálunk csak enyhe teleken és takarással teleltethető. Általában a föld feletti része elfagy, de tavasszal tőből újra kihajt. Cserépben viszont szobában is jól tárolható, ekkor egész évben növekszik. Cserépben jó vízáteresztő talajt, rendszeres öntözést, napos helyet igényel. A kertben napos vagy félárnyékos helyre ültessük, kúszónövényként kell nevelni, csüngesztve vagy támaszték mellett. Tavasszal a gyenge és száraz részeket ajánlatos kimetszeni.

Teája szárított vagy zöld levelekből készíthető, kellemes, egzotikus ízű. Leveleit legalább 3 percig (ideális: 10-15 perc áztatás, felaprított levelekkel) áztassuk forró vízben. Fiatal hajtásai saláták finomítására is használhatók.

Gyógyhatásai: antioxidáns, normalizálja az idegrendszer működését, csökkenti az álmatlanságot, szabályozza a vérnyomást, serkenti a szívműködést, csökkenti a koleszterinszintet, fokozza a zsíranyagcserét és a fehérvérsejtek termelését, erősíti az immunrendszert. Diabeteszben (2. számú) tüneteit csökkenti. Gyulladáscsökkentő, tisztítja a gyomrot és a bélrendszert.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.