Gyógyteák könyve

Gyógyteák könyve

2 995 Ft

Tudjunk meg többet a gyógynövények gyógyhatásáról, felhasználásáról!

Elfogyott

Cikkszám: KG-GYOGYTEAK-KONYVE-SZAKKONYV-CSER-249.
Kategóriák: , .

A Gyógyteák könyve- házi praktikák könyv egy átfogó, hasznos segítség annak, akit érdekel a gyógynövények gyűjtése, felhasználása, hatóanyag tartalma, hatása.

Gyógyteák könyve-Házi praktikák-könyv

A Gyógyteák könyve- házi praktikák könyv egy átfogó, hasznos segítség annak, akit érdekel a gyógynövények gyűjtése, felhasználása, hatóanyag tartalma, hatása.

Már gyűjtögető őseink is felfedezték, hogy egyes növények gyógyító erővel bírnak. Napjainkban pedig ismét reneszánszát éli a növénygyógyászat, sokan lelik örömüket a hasznos növények gyűjtögetésében és termesztésében.
A Gyógyteák könyve kötetből megtudhatjuk, hogyan kell helyesen begyűjteni és tárolni a gyógynövényeket, és miként kell elkészíteni és fogyasztani a gyógyteákat. A könyv fényképekkel kiegészítve mutat be számos gyógynövényt, ismerteti a termesztéssel és begyűjtéssel kapcsolatos tudnivalókat, és ízletes tearecepteket közöl a különféle panaszokra, betegségekre.

Különösen a növénytanban járatlanok számára nagyon hasznos a magyar-és latin nyelvű névmutató, hiszen a tudományos név egyértelművé teszi, milyen növényt is kívánunk felhasználni. A drognevek táblázata eligazít a felhasználható növényi részek felől és segítségével a csomagolt teák elnevezését is jobban megérthetjük.

A gyógynövények listáját böngészve bizonyára lesz néhány meglepő név is. Gondolta volna, hogy a gyomnövényként ismert közönséges porcsin, vagy a cserjéinkre felkúszó, bosszantó komló milyen hasznos? Hogy a málna vagy az áfonya nem csak finom termése miatt érdekes számunkra?

“Ti zöld varázslók, virág-sámánok, virág-orvosok,

Gyönyörű gyógyítók

Eleven gyógyszerek, szívértágítók,

Légzőszerv-tisztítók,

Ti tüdő-buzdítók, seb-forrasztók,

Fulladás-szüntetők, szemet vidítók!”

(Juhász Ferenc: Virágok hatalma)

A tartalomból

A Gyógyteák áttekintő táblázata-Történeti áttekintés-A gyógynövények drogjai és hatóanyagai-A gyógynövények gyűjtése-A gyógynövények szárítása-A gyógynövények tárolása-A gyógynövények termesztése-Gyógyteareceptek-A gyógyteák fogyasztásának szabályai-Gyógyteakeverékek-Magyar nyelvű névmutató-Latin nyelvű névmutató

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.