Fürtös gyöngyike

Fürtös gyöngyike

990 Ft

Apró kék virágokból álló virágszőnyeg a gyümölcsfák jobb beporzásáért

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-GYONGYIKE-RD516.

Fürtös Gyöngyike vegyszermentes vetőmag

Ez a rendkívül korai virág vadon él hazánkban, mégpedig száraz gyeptársulásokban és sziklás-erdős helyeken. Ez azért fontos a biokertészek számára, mert gyümölcsösökbe és ökológiai gyepekbe telepítjük.

A Fürtös Gyöngyike március elejétől virágzik, egészen április közepéig. Ez rendkívül fontos időszak, mert megelőzi és magában is foglalja gyümölcsfáink többségének a virágzását. A többi korai hagymás virághoz hasonlóan azért telepítjük ezt a virágot a biokertekbe, mert bevonzza a méheket és más beporzókat, koncentráltan a virágzó gyümölcsfákhoz. A globálisan egyre csökkenő beporzó állomány miatt, ma már hazánkban is gondot okoz bizonyos helyeken a kevés rovar a virágzás idején.

A kis méretű, diszkrét virág gyorsan szaporodik és néhány év alatt pompás virágszőnyeggé fejlődik a legsoványabb talajokon is.

Virágai finom illatúak és akár cserépbe-ládába is ültethető, ami nem csak a balkonon szép, hanem bevihetjük a fóliákba, üvegházakba, ahol a hasznos ragadozó rovarok táplálékaként is szolgálhat.

Apró hagymáit ősszel, a nagy fagyok előtt el kell ültetni, ha lehet, csoportosan, mert úgy könnyebben terjed.

Ne trágyázzuk és ne öntözzük túl! Nem igényes, a túl sok víztől és trágyától berohadnak a hagymái. Virágzás után nem kell levágni, fű szerű leveleit, de ha gyepben van, nyugodtan lenyírható.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.