Gyűszűvirág

Gyűszűvirág

345 Ft

Gyönyörű. mély virágok, melyek a különleges pillangókat is bevonzzák.

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-GYUSZUVIRAG-RD333.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Gyűszűvirág vegyszermentes virág vetőmag

Erős növekedésű kétnyári dísz- és gyógynövény.

A gyűszűvirág a romantikus hangulatú vadregényes kertek kedvelt díszítő növénye. A gyűszűvirág (Digitalis) az ajakos virágúak rendjéhez és az útifűfélék családjához tartozó nemzetség. A növény gyógyhatással rendelkezik, hatóanyagai a szívelégtelenség elleni gyógyszerek alapanyagai.

A levél lándzsás, csipkésélű, enyhén szőrös. 80-120 cm magas, harang alakú 3-4 cm-es kissé csüngő virágai hosszú szárú fürtben nyílnak, fehér, rózsaszínűek, belül piros pöttyözéssel.

Biokertekbe a legszebb pillangókat és szendereket is becsalogatja.

Pompás virágzata miatt kedvelt növény, de ne feledjük, hogy a növény és magjai is mérgezők.

A vetést ne takarjuk, a csírázáshoz fényt igényel.

Szeptemberben ültetjük végleges helyére. Félárnyékos fekvést, mélyrétegű, mészben szegény talajt kíván.

Ha nem engedjük magot érlelni, az eredetileg kétéves növény még egy évig kitart. Évelőágyba ültessük, vágásra is használható.

A virágzás ideje június-július.

Mivel mérgező növény, olyan helyre szabad ültetni, ahol a gyermekekre nem jelenthet veszélyt!

Lehetőleg félárnyékos helyre ültessük, de árnyékban, sőt fák alatt is megél. A nyirkos tápanyagban gazdag talajt kedveli.

Ültethetjük kerítés mellé, alacsonyabb növények háttereként, házfal mellett is szépen mutat. Társíthatjuk páfrányokkal, harangvirágokkal, vagy más erdei növényekkel.  A palánták pár hét alatt kihajtanak, melyeket ősszel a végleges helyére ültethetünk, és mivel a gyűszűvirág fagytűrő növény a fagyok nem jelentenek veszélyt a növény számára.

A sárga gyűszűvirág hazánkban is honos, mely a tölgyerdők jellemző virága, és fokozottan védett faj.

Virágzási idő: június-július

Javasolt térállás: 25×25 cm
Kiszerelés: 0, 25 g.

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.