Hangdown

Hangdown

1 590 Ft

Őshonos babféle nagyon korai termesztésre.

43 készleten

Cikkszám: BioV-BAB-RSbo36.

A Hangdown lóbab bio vetőmag őshonos fajta. Erősen hidegtűrő, nagyon korán, március elején vessük!

Kitűnő elővetemény. Középkései érésű.

Tömeg 0,05 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Hangdown lóbab bio vetőmag

A Hangdown lóbab bio vetőmag őshonos (nem Amerikából származó) faj. Erősen hidegtűrő, nagyon korán, március elején vessük! Kitűnő elővetemény!

Zsenge hüvelye vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, kifejtve vagy egészben saláta, püré és főzelék készíthető belőle. Nagyon finom, egészséges, korai vitaminforrás.

Mivel nagyon korán kell vetni (február-márciusban) termőhelyét ősszel készítsük elő. Az őszi zöldségfélék jó előveteménye, nitrogénnel gazdagítja a talajt. A növény 80-120 cm magas. A Hangdown lóbab hüvelye félig felálló, enyhén görbült, közepes nagyságú. A zsenge magvak színe világoszöld, alakjuk tojásdad vagy kissé szögletes, telt, középen horpadt. Friss fogyasztásra, konzerválásra és mélyhűtésre ajánljuk.
Zöld magvú, középkései, robusztus fajta, 4-5 közép nagy maggal hüvelyenként. A hüvely hosszú, lecsüngő.

A Hangdown lóbab gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényel, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára.

A Hangdown lóbab bio vetőmagok kezelésével meggyorsíthatjuk a kelést és egészségesebb növények fejlődnek. A borsóknál alkalmazott nedves csávázási módszerek jöhetnek szóba.

Vetés szabadföldbe: február második fele-március első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: június első fele-június végéig

Tartalom: kb. 50 g mag

Ezermagtömeg: 1337,00 g

A hangdown lóbab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelületen öntözzük!

Az első két károsító, amely megjelenhet, a lótücsök és a vetési bagolylepke lárvája, a mocskospajor. Mindkettő ellen tökéletes megoldást nyújt a NEMASTAR hasznos fonalféreg készítmény.

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól AMAZONnal permetezni. Levéltetvek ellen, ha nagyon muszáj, akkor  BOROIL narancsolajos készítménnyel védekezzünk, de beállt biokertben a ragadozó rovarok általában képesek megoldani a problémát.

Sajnálatos módon az Afrikai vándorpoloska egyre jobban kedveli a zöldbabokat, ezért előfordulhat, hogy védekezni kényszerülünk ellenük. Ezt a NeemAzal biológiai permetszerrel tehetjük meg.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.