Harangláb

Harangláb

330 Ft

Gyönyörű, törékeny virágok, sok nektárral hasznos rovarainknak.

15 készleten

Cikkszám: VegyszmV-HARANGLAB-RD334.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Harangláb vegyszermentes virág vetőmag

 

Lazán elágazó, 50-100 cm magas, évelő dísznövény.

Hármasan tagolt, csipkés szélű levelei enyhén szőrösek. 4-6 cm-es virágai 5 színes csészelevélből és 5 sarkantyús sziromlevélből állnak, gazdag színárnyalatokban.

Végleges helyére augusztus-szeptemberben ültethető.

A harangláb csoportosan ültetve mutat a legjobban.

Virágzás után visszahúzódik.

Legszebben üde, jó minőségű talajban, félárnyékban fejlődik

A magról vetést tavasszal vagy ősszel végezzük, a cserepeket töltsük meg virágfölddel, melyre a magokat szórjuk és vékony takarjuk be. A talajt nedvesen tartva, a növénykék megjelenése után helyezzük világos helyre. A kiültetéshez fokozatosan szoktassuk, melyet a fagyok elmúlása után végezhetünk el.

Tavasszal a kiültetés után rendszeresen öntözzük.

Nektárban gazdag virágait a méhek és rovarok gyakran felkeresik.

A harangláb a kártevőkkel, rovarokkal szemben ellenálló, betegségek ritkán károsítják a növényt.

Javasolt térállás: 25×25 cm
Kiszerelés: 0, 5 g.

Virágzási idő: július-augusztus

 

Vetés: március-május

Tartalom: 0,5g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.