Hasznos állatkák

Hasznos állatkák

2 995 Ft

Hasznos segítő “munkások” a kertünkben.

Elfogyott

Cikkszám: KG-HASZNOS-ALLATKAK-SZAKKONYV-CSER-242.
Kategóriák: , .

A Hasznos állatkák- cinege, béka, lepke és társai a kertben könyv nagyon sok hasznos tanáccsal látja el az olvasót.

Tömeg 0,8 kg
Szerző

Hasznos állatkák- Cinege, béka, lepke és társai a kertben-könyv

A Hasznos állatkák- cinege, béka, lepke és társai a kertben könyv nagyon sok hasznos tanáccsal látja el az olvasót, hogyan csalogassa be kertjébe a segítő “munkásokat”.

Az a kertészkedő, aki menedéket nyújt a hasznos állatkáknak vagy tudatosan telepíti be őket a kertjébe, segítők sokaságára tesz szert. Akik szorgosan előkészítik a talajt, beporozzák a virágokat és természetes módon tizedelik a károsítókat.

A gazdag képanyaggal illusztrált könyv
– számos rovart, kétéltűt és madarat mutat be,
– egyszerű építési útmutatókat tartalmaz az állatkák szállásának kialakításához,
– praktikus ötleteket ad az állatbarát kert kialakításához.

A könyvből megtudhatjuk, hogyan és milyen fajokból létesíthetünk olyan sövényt, mely búvóhelyet és táplálékot nyújt a kert madarai és kisemlősei számára. Útmutatója alapján telepíthetünk vadvirágos rétet és barkácsolhatunk rovarhotelt, hogy ízeltlábú segítőink szaporodó-és búvóhelyet találjanak. A kerti munkálatok sem maradnak ki, hiszen némi gondozást a természetközeli kert is igényel. Készíthetünk a fülbemászóknak téi menedéket, sünvárat és fészekodút a cinkéknek. Gyönyörű fotók egészítik ki az állatfajok leírásait, melyek segítik a felismerésüket. A feltűnőbb és ismertebb fajokon túl, mint a hétpettyes katica, a nagy fakopáncs vagy a zöld lombszöcske, a kevésbé közismert vagy rejtőzködő életmódot folytató állatokat is bemutatja. Így például megismerhetjük a homoki hernyóölőt, az ékfoltos zengőlegyet vagy a vándor bányászméhet. A kétéltű-és hüllőfajok hazánkban védettek, tudjunk meg hát többet róluk, hiszen kertünkben előfordulhat a gyepi béka, a barna varangy vagy a kár a lábatlan gyík is.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.