Házi készítésű tejtermékek

Házi készítésű tejtermékek

2 995 Ft

Készítsük el magunk a házi tejkészítményeket a szerzők kalauzolásával!

4 készleten

Cikkszám: KG-HAZI-KESZITESU-TEJTERMEKEK-SZAKKONYV-CSER-281.
Kategóriák: , .

A Házi készítésű tejtermékek könyv hasznos segítség, hogy finomságokat készítsünk friss termelői tejből. Más ízélmény, mint a bolti!

Házi készítésű tejtermékek-könyv

A Házi készítésű tejtermékek könyv hasznos segítség, hogy finomságokat készítsünk friss termelői tejből.

A saját készítésű joghurt, kefir, túró vagy sajt a legfinomabb!
A könyv célja, hogy kedvet kapjunk adalékanyagoktól mentes tejtermékek otthoni készítéséhez.
A szerzők maguk is lelkes háziasszonyok, lépésről lépésre elmagyarázzák, hogyan készíthetünk friss termelői tejből mindenféle házi tejterméket.
A pontos leírások és a fotók garantálják a biztos sikert.

Tartalom:

Alapismeretek

A tej nagyon különleges élelmiszer/ A tehéntartás módja és a tej minősége/ A tej és az ember/ Minden tej más/ Nyers tej/ Ellenőrzött nyers tej/ Pasztőrözött teljes tej/ Sovány tej/ Fölözött tej/ ESL-vagy “Hosszan eltartható” tej/ UHT -vagy tartós tej/ Laktózmentes tej/ Biotej/ Szénatej/ Kecsketej/ Juhtej/ Kancatej/ Mi minden van a tejben?/ Tejfehérje/ Tejzsír/ Tejcukor/ Ásványi anyagok/ Vitaminok/ Víz/ Tej vásárlása, tárolása és feldolgozása / Hasznos segédeszközök a tej feldolgozásához/ Ételhőmérő/ Tejesfazék/ Szűrő/ Kifőzött vászon vagy pamutkendő/ Lyukacsos sajtformák/ Fémrács/ Spatula vagy széles pengéjű kés/ Fontos szakkifejezések magyarázata/ Inkubálás/ Bekultúrázás/ Sajttészta/ Alvasztás/ Alvadék/ Homogenizálás/ Oltási hőmérséklet/ Alvadékrög/ Oltó/ Savó/ Pasztőrözés/ Sófürdő/ Fölözés/ Zsírbeállítás/  Ultramagas hőmérsékletű hőkezelés/ Fontos tanács

Aludttej, joghurt és kefir

Aludttej/ Joghurt/ Joghurt gyümölcsökkel/ Joghurt zöldfűszerekkel/ Színes zöldségjughurt/ Gyümölcsjoghurt/ Eper-citromfűital/ Almás-fahéjas shake/ Sárgarépa-gyömbérital/ Kefir

Túró és friss sajtok

Savanyú túró/ Krémsajt/ Túró oltott teljes tejből/ Tökmagos tekercs/ Paprikás háromszög/ Currys háromszög/ Vadfűszeres túrókocka/ Füstöltlazacos túrótekercs/ Túrófalatok olívaolajban/ Vörösáfonyás túrógolyók/ Virágszirmos túrótekercs/ Mézes-mazsolás túró/ Vörösáfonyás tekercs/ Cottage cheese (túrósajt)/ Rétegelt friss sajt/ Madárberkenyés rétegelt friss sajt/ Friss sajt/ Friss sajt fűszeres olajban/ Zöldbrsos friss sajt/ Friss sajt paprikakockákkal/ Metélőhagymás friss sajt/ Diós friss sajt/ Mozarella

Lágy- és keménysajtok

Lágysajt/ Lágysajt olajban/ Csalánlevélbe csomagolt lágysajt/ Lyukas sajt/ Ementali stájersajt

Vaj és író

Tejszínből készült vaj/ Tejföllel készült vaj/ Curryvel fűszerezett vajtekercs/ Rózsaszirmos vajtekercs/ Színes virágos vaj/ Variációk grillfűszervajra/ Íróital/ Író áfonyával/ Savótúró (rikotta)

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.