Hernan Dorena

Hernan Dorena

18 500 Ft

Narancs pirosas bőtermésű gyümölcsfa

4 készleten

Cikkszám: KONTENERES-SZILVA-BKK-122.
Kategóriák: , .

A Hernan dorena konténeres datolyaszilva nagy bogyótermései éretlenül hamvaszöldek, éréskor sárgászöld, sárga, narancs színűvé változik.

Tömeg 16 kg

HERNAN DORENA KONTÉNERES DATOLYASZILVA FA

A Hernan dorena konténeres datolyaszilva nagy bogyótermései éretlenül hamvaszöldek, éréskor sárgászöld, sárga, narancs- vagy pirosas színűvé változnak.

A megtermékenyülés nélkül fejlődő termések rendszerint mag nélküliek. Termékenyülés esetén gyümölcsönként 6-8 db magra számíthatunk. A terméshús a teljes érettség előtt nyersen élvezhetetlen, keserű, erősen csersavas és összehúzó hatású. Érett, lágy állapotban a csersav már részben vagy teljesen eltűnik; a bogyó édes ízűvé és zamatossá válik.

Termései októbertől decemberig érnek és a kisebb fagyokat károsodás nélkül átvészelik. Fái rendszeresen és bőven teremnek. Hazai kártevői és betegségei nem ismertek. A magot érlelő típusok terméshúsa pirosló paradicsomhoz hasonló sötét színű, puha állományú. A mag nélküliek aranysárga vagy narancssárga, szilárd húsállományú, édes ízű gyümölcsöket érlelnek, ízük a kajszibarackra emlékeztet. A beszínesedett, megpuhuló terméseket teljesen érett állapotban szedjük. A gyümölcsöket a rajtuk levő nagy csészelevelekkel együtt, ollóval vagy késsel vágjuk le a hajtásokról. A félig érett termések azonban utóérnek.

Gyümölcs- és szőlőcukor-tartalma eléri a 17-25%-ot, szervessav-tartalma a 9%-ot. Csersavon kívül sok citrom- és almasavat tartalmaz. 100 g gyümölcs energiaértéke 70 kalória. Jelentős az A-, C- vitamin tartalma, de van még benne B1-, B2-, és E-vitamin is. Mikroelemek közül: kálium, magnézium és jód, jelentős mértékben van jelen a vas, a kalcium, foszfor, kisebb mennyiségben a mangán és a réz; nagy a rost- és a pektintartalma is. Mindezek a tényezők jelentős gyógynövénnyé teszik a datolyaszilvát: a pajzsmirigybetegségek, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a fogínysorvadás, a vérszegénység megelőzésében és kezelésében lehet szerepe. Fogyasztható nyersen, gyümölcsléként, aszalva, lekvárként, befőttként, és tárolhatjuk lefagyasztva hűtőládában.

A GYÜMÖLCSFÁK RENDELÉSÉNEK ÉS ÁTADÁSÁNAK A MENETE
GYÜMÖLCSFA ÜLTETÉSI TANÁCSOK

 

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.