Ehető vadnövények

Ehető vadnövények

3 990 Ft

Gondolta volna? A vadnövények többsége ehető!

Elfogyott

Cikkszám: KG-EHETO-VADNOVENYEK-SZAKKONYV-AGR-007.
Kategóriák: , .

Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük őket. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tőlük, pedig a vadnövények többsége ehető. A mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék gyógyhatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag „gyomok”, melyeket kis mennyiségben vagy fűszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.

A régi mondást, miszerint „fűben, fában orvosság”, az Ehető vadnövények című könyvet lapozgatva nyugodt szívvel vehetjük szó szerint. A kötetből megtanuljuk felismerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, erdőt-mezőt tarkítják vagy éppen a konyhakertünket lepik el.
A szerző színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásokat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad.

Marie-Claude Paume harminc éve Provence-ban (Franciaország) lakik, ahol Európa vadon élő növényeivel, középkori bölcselettel és indián gyógymódokkal foglalkozik. Párizsban fényképészetet tanult, majd ápolónői képesítést szerzett. Rendszeresen tart gyógynövénytani, táplálkozástudományi és allergológiai előadásokat.

„Bakszakáll, balzsamenta, bábakalács – ki gondolná, hogy ezek a vadon termő növények akár a konyhánk új sztárjai lehetnek? A nemzetközi gasztronómiában óriási kultusza van az ehető vadnövényeknek, itt az ideje, hogy mi is jobban megismerjük őket. Ajánlom ezt a nagyszerű kötetet mindenkinek, aki szívesen fedez fel új, izgalmas alapanyagokat, amelyeket az erdők és mezők adnak.”