Hinnomaki Red

Hinnomaki Red

4 390 Ft

Lisztharmatnak legjobban ellenálló finn fajta.

1 készleten

Cikkszám: KONTCSER-EGRES-JAR-086.
Kategóriák: , .
Hinnomaki Red konténeres egres cserje

A Hinnomaki Red egres cserje finn fajta. Július közepén, végén érik. és nagyon finom az íze. Klasszikus aromája van.Bogyói vörösek, értével egészen sötétek lesznek, de nem potyognak.

Bogyója közepes méretű, szép, cukortartalma magas, így kimondottan édes ízű, aromás, héja piros színű. Bőtermő fajta, egy bokor 4-6 kg termést is adhat.  Íze az érési folyamat alatt jelentős változáson megy keresztül. Eleinte erősen savas, amely a napsütés hatására szinte teljesen átalakul, hihetetlenül édes és finom lesz, amely túléretten sem potyog.

Felálló bokor habitusú és betegségeknek nagyban ellenálló, az amerikai lisztharmatra rezisztens. inkább az alacsony hőmérsékletű helyet kedveli, közepes vízigényű, a talaj pedig legyen középkötött, kissé levegős, jó vízgazdálkodású. Túl meleg területeken nem csak lombja, hanem termése is károsodhat. Biotermesztésre különösen javasolt fajta.

A köszméte bokor tüskés, ívelő ágainak köszönhetően a magassága és a szélessége eléri az 1-1,5 métert. Hajlamos a besűrűsödésre, ezért metszeni kell. Tulajdonképpen néhány vezérágat meghagyunk, de a közepét megritkítjuk, hogy jól beérjenek a gyümölcsök. Ez a fajta csak közepes növekedésű, ezért erős metszést nem kíván.

Bírja az erős napot, nem ég meg.

Bimbói az egy éves oldalágakon és az idősebb vesszők rövid ágacskáin vannak. Virágai öntermékenyek.

A Hinnomaki Red egres cserje BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

Közismert kártevői: levéltetvek, takácsatkák, pajzstetvek, sodrómolyok, üvegszárnyú ribiszkelepke. Ezekre a NeemAzal hatékony megoldást kínál.

A fajt leginkább sújtó Amerikai lisztharmatra ez a fajta rezisztens.

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá DCM gyümölcs fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve. Természetesen telepítéskor nagyobb adag trágyát tegyünk a gödörbe. Erre az Orgevit trágyánkat javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.