Hinnomaki yellow

Hinnomaki yellow

4 990 Ft

Amerikai lisztharmatra rezisztens, zölden érő, aromás piszke.

21 készleten

Cikkszám: KONTCSER-EGRES-PUL-007.
Kategóriák: , .

A Hinnomaki yellow egres konténeres cserje gyümölcse finom, édes-savanykás ízű, közepes mérettel.

Sárgászöld gyümölcse júniusban érik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Hinnomaki yellow egres konténeres cserje

A Hinnomaki yellow egres konténeres cserje gyümölcse finom, édes-savanykás ízű, közepes gyümölcsméretű fajta. Gyümölcse sárgászöld. Az egreseket támadó fő betegségre,  az amerikai lisztharmatra teljesen rezisztens. Finn nemesítés.

Kis-közepes méretű, felálló ágrendszerű bokra, tüskés, magassága és a szélessége eléri az 1-1,5 métert. Virágai az egy éves oldalágakon nyílnak.

Gyümölcse június végétől szedhető. Közepes gyümölcsméretű fajta. Bőtermő, egy bokor akár 4-6 kg termést is adhat kifejlett korában.  Íze  a napsütés hatására szinte teljesen átalakul, hihetetlenül édes és finom lesz, amely túléretten sem potyog.

Felálló bokor habitusú, és betegségeknek nagyban ellenálló, az amerikai lisztharmatra rezisztens. Biotermesztésre különösen javasolt fajta.

A köszméte bokor tüskés, ívelő ágainak köszönhetően a magassága és a szélessége eléri az 1-1,5 métert. Hajlamos a besűrűsödésre, ezért metszeni kell. Tulajdonképpen néhány vezérágat meghagyunk, de a közepét megritkítjuk, hogy jól beérjenek a gyümölcsök. Ez a fajta csak kis-közepes növekedésű, ezért erős metszést nem kíván. Tél végi fagymentes napokon vágjuk ki az elhalt vagy megbetegedett vesszőket és minden olyan ágat, amely áthalad a közepén. Metsszük vissza az első hajtásig.

A hinnomaki yellow EGRES CSERJE BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

A Hinnomaki yellow közismert kártevői: levéltetvek, takácsatkák, pajzstetvek, sodrómolyok, üvegszárnyú ribiszkelepke. Ezekre a NeemAzal hatékony megoldást kínál.

A fajt leginkább sújtó Amerikai lisztharmatra ez a fajta rezisztens.

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá DCM gyümölcs fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve. Természetesen telepítéskor nagyobb adag trágyát tegyünk a gödörbe. Erre az Orgevit trágyánkat javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.