Hoffmann’s schwarze Pfahl

Hoffmann’s schwarze Pfahl

1 590 Ft

Különleges, őshonos téli zöldség.

14 készleten

Cikkszám: BioV-KULONLEGES-RSsw10.

A Hoffmanns schwarze Pfahl feketegyökér bio vetőmag termése vastag szilárd húsú és hosszú gyökerei vannak.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Hoffmanns schwarze Pfahl feketegyökér bio vetőmag

A Hoffmanns schwarze Pfahl feketegyökér bio vetőmag termése vastag szilárd húsú és hosszú gyökerei vannak. Tompa végén nem ágazik el. Szép barnás-fekete színe van.

Korán kell vetni. A sorok között 30-40 cm távolság legyen, a növények között 6-7 cm. Vetésmélysége 2 cm.

A Hoffmanns schwarze Pfahl feketegyökér Magyarországon, vadon is előfordul hegyvidéki területeken. Évelő növény.

Gyökere orsó alakú, hossza 25-30cm. A gyökér kívülről barnás fekete, belül fehér, eltörve tejnedv folyik ki belőle.

A Hoffmanns schwarze Pfahl feketegyökér hidegtűrő növény, a fagyot levélzete és gyökere is jól bírja. Közepes fényigénye miatt nyugodtan ültethetjük árnyékos helyekre is. Vízigénye csak a fejlődés kezdeti szakaszában nagy, később jól viseli a szárazabb periódusokat.

Jó terméshez tápanyagban dús talaj jó, de vigyázzunk a friss trágyázással, mert feldúsulhatnak benne a nitrátok!

2-3 cm mélyre vessük, a növények távolsága 7-10 cm. Lassan kel, jelöljük a helyét! Márciusi vetéssel, nyár elejére érik el nyár elejére a 4-5 lombleveles állapotot. Ha magszárat hoz, azonnal törjük ki, mert akkor vékony, rostos, használhatatlan gyökeret növeszt. Októberre lesz készen a gyökér, akkor lesz elég vastag a felszedéshez.

Mivel nem érzékeny a fagyra ezért egész télen szedhető, ha a talaj keménysége megengedi. Szalmás takarással megkönnyíthetjük ezt.

Tartalom: kb. 2,7 g

Ezermagtömeg: 12,75 g

a Hoffmanns schwarze Pfahl feketegyökér
BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

A Hoffmanns schwarze Pfahl feketegyökér a különleges gyökérzöldségek közé tartozik. Hazánkban rendkívül ritka, ezért különleges kártevői, kórokozói nincsenek. Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

Talajlakó rovarok azért okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS Pro rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát, de ellenük legfeljebb a Wetcit narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.