Hollandi óriás naspolya szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány
A Hollandi óriás naspolya szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány tájfajta, óriás gyümölcsű naspolya, különleges igényeket kielégítő. Bőtermő, öntermékeny, gazdag C-vitaminban, vasban és kalciumban.
Származása: Hollandiából származó régi ismert és elterjedt fajta.
Érési idő: november közepén-végén szüretelhető, decemberre utóérik.
Termőképessége: jó termőképességű, bőven terem
Termékenyülés: jó, öntermékeny
Fája: Lombkoronája laza, szétnyíló. Virágai hófehérek, hólyagos szirmúak.
Gyümölcse: Az óriás naspolyák közé tartozik. Lapított gömb alakú, világos barna, napos oldalon piros héjú. Gazdag C-vitaminban, vasban és kalciumban. Közepes ízű, kissé száraz, enyhén leveses, állománya szemcsés, magvai feltűnően nagyok, szélesek, vastagok. A csészeüreg környéke berepedezik, heges. Januárig fogyasztható, mérete miatt keresett, különleges igényeket kielégítő fajta.
Felhasználás: alapvetően nyersen fogyasztva, de lekvár és dzsem készítésére is kiváló.
Ajánlott termőtáj: bárhol az országban
Növényvédelem: a lisztharmatra kevésbé fogékony
Alany: vadkörte magonc
RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.