Honeybee

Honeybee

5 990 Ft

Különösen édes mézbogyó

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-MEZBOGYO-JAR-080.

A Honeybee mézbogyó kitűnő alternatívája az áfonyának olyan talajokon is, amelyek nem annyira savanyúak.

Ez a fajta kiemelkedően édes.

Bogyója frissen is nagyon finom, de szuper alapanyaga, pl. zseléknek, lekvároknak, kompótoknak, szörpöknek, gyümölcsleveknek. Táplálkozási értékét magas antioxidáns- és vitamintartalma adja. Gyümölcse méz illatú és nagyon finom, édes, innen kapta a nevét. Nyár elején érik, a ribizli előtt. Hosszúkás, kék színű, 2 cm hosszú.

Beszóródás elleni bogyós madársövények kitűnő tagja, mert az egyik legkorábbi virággal vonzza a beporzókat, télen pedig a madarak nagy kedvence, ezért mindig hagyjunk rajta valamennyi termést. Ha a szomszédban permeteznek, ne fogyasszuk el.

Klímánkat nagyon szereti, hiszen hazájában mínusz 40 fokban is túlél.

Enyhén savas talajon érzi jól magát, például fenyők, tuják mellé tökéletes választás, de tulajdonképpen igénytelen; gyakorlatilag bármilyen talajon megél.

A kertben egy félárnyékos, nedves helyet válasszunk neki, itt megfelelően fogja érezni magát, és a kifejlett másfél méter magas bokor mint dísznövény is érvényesülhet a más növények által nem kedvelt helyen. Sűrűn elágazó lombhullató cserje, akár 1,5 m magasra is megnő.

Kiskertekben és edényben is tartható. Virágját a méhek nagyon kedvelik.

Különös betegségei és kártevői nincsenek, talajjal és ápolással szemben nem igényes, termesztése egyszerűnek mondható.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.