Hosszúdombi rostos tőzeg 50L

Hosszúdombi rostos tőzeg 50L

2 090 Ft

Tökéletes talajjavító anyag biotermesztésben a talaj humusztartalmának növelésére

29 készleten

Cikkszám: KG-HOSSZUDOMBI-TOZEG-50L-FLA-284.
Kategóriák: , .

Hosszúdombi kertészeti tőzeg semleges kémhatású BIO tőzeg

A hazánkban csak a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban találhatóak mészmentes tőzegképződmények a szakértők szerint világviszonylatban szinte egyedülálló értékűek.

Használatuk hosszú ideig javítja a talaj szerkezetét, víz- és levegőgazdálkodását, így széleskörű lehetőséget nyújt rossz minőségű talajok javítására is. Jó pufferoló képességük miatt kedvezően juttatják el és tartják egyensúlyban a tápanyagot.

Egyedülálló értékű a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban bányászott Hosszúdombi rostos tőzeg.

Kifejezetten biotermesztésre lett kifejlesztve. Sokrétűen hasznosítható a zöldség- és gyümölcstermesztésben és a dísznövényeknél is. Kémhatása teljesen semleges, pH:7, ezért bármely (nem kifejezetten savanyú talajt igénylő) biokerti növény számára tökéletes.

A tőzeg a lápok humifikált üledéke, amely jótékonyan hat a növények tápanyagfelvételére. A különféle termesztőberendezésekbe, ágyásokba fontos talajjavító anyag lehet, különösen kis szervesanyag (humusz) tartalmú homoktalajoknál. Vízből a tőzeg eredeti tömegének akár tízszeresét is magába tudja szívni és tárolni, így a földkeverékek víztartó képessége javul, rostos állaguk javítja a talajszerkezetet is.

A laza homoktalajt tömöríti, összetartja, szerkezetet ad neki, a nehéz agyagtalajt meglazítja, levegőellátását javítja. Mindezek révén javítja a talaj fizikai szerkezetét.

székely gyöngyvér ajánlásával:

Amikor lehet, akkor nem talajcserét hajtunk végre a biokertekben (még a termesztőberendezésekben sem!), hanem javítjuk a rendelkezésre álló talajt. Tőzeget leginkább nevelés során használunk talajjavításra. Palántaföldet a saját talajból többek között tőzeg bekeverésével állítunk elő. Magasított ágyások talajába, illetve fák-, cserjék ültetésénél is sokat tehetünk a jobb eredésért valamennyi tőzeg bekeverésével.

Induló biokertek nagy problémája, hogy nincs még elegendő saját előállítású komposzt. Ezekben az esetekben dúsíthatjuk tőzeggel. Erre tökéletesen alkalmas a Hosszúdombi rostos tőzeg!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.