Invicta

Invicta

4 990 Ft

Rezisztens, zöld- nagy bogyójú, bőtermő fajta.

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-EGRES-JAR-034.
Kategóriák: , .

Az Invicta egres cserje nagyon jó ízű, nagy gyümölcsméretű fajta.

Középkorai érésű, bőtermő. Halványzöld bogyói édesek, nem szőrösek.

Tömeg 5,5 kg
csomagolás

Bio besorolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

invicta konténeres egres cserje

Az Invicta egres cserje nagyon jó ízű, nagy gyümölcsméretű fajta. Középkorai érésű, bőtermő. Gyönyörű halványzöldre érnek a bogyói, melyek nem szőrösek. Íze az érési folyamat alatt jelentős változáson megy keresztül. Eleinte erősen savas, amely a napsütés hatására szinte teljesen átalakul, hihetetlenül édes és finom lesz, amely túléretten sem potyog.

Felálló bokor habitusú és betegségeknek nagyban ellenálló, az amerikai lisztharmatra rezisztens.

A köszméte bokor tüskés, ívelő ágainak köszönhetően a magassága és a szélessége eléri az 1-1,5 métert. Hajlamos a besűrűsödésre, ezért metszeni kell. Tulajdonképpen néhány vezérágat meghagyunk, de a közepét megritkítjuk, hogy jól beérjenek a gyümölcsök.

Bimbói az egy éves oldalágakon és az idősebb vesszők rövid ágacskáin vannak. Virágai öntermékenyek.

A invicta konténeres egres cserje biológiai növényvédelme:

Közismert kártevői: levéltetvek, takácsatkák, pajzstetvek, sodrómolyok, üvegszárnyú ribiszkelepke. Ezekre a NeemAzal hatékony megoldást kínál.

A fajt leginkább sújtó Amerikai lisztharmatra ez a fajta rezisztens.

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá DCM gyümölcs fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve. Természetesen telepítéskor nagyobb adag trágyát tegyünk a gödörbe. Erre az Orgevit trágyánkat javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.