Izsóp

Izsóp

1 580 Ft

Szőlőt védő fűszernövény.

Elfogyott

Cikkszám: CS-IZSOP-GAB-027.

Az Izsóp közepesen meleg igényes növény,virágai télen is szedhetőek. Évelő, kissé kámforos illatú, 40-50 cm magas félcserje.

Tömeg 0,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Izsóp bio fűszer és gyógynövény

Az izsóp bio fűszer és gyógynövény a középkor fűszere, mely napjainkban újra kezd elterjedni.

Hazája Kis-Ázsia és a Földközi tenger kopár szikláin található.

Közepesen meleg igényes, jó a fagytűrő képessége. -4-6 fokig virágzik, virágai télen is szedhetőek. Évelő, kissé kámforos illatú, 40-50 cm magas félcserje. Kék, rózsaszínű vagy fehér virágait, tavasztól őszig folyamatosan hozza.  Márciusban érdemes visszavágni a hajtásait, hogy szebben bokrosodjon.

Kedvelt növénye a beporzóknak és mivel egész nyáron virágzik, mindenképp helye van a biokertben.

Az izsóp a szőlő legfőbb társnövénye, hatására jobb minőségű nagyobb mennyiségű termésre számíthatunk. A káposztaágyás szélére ültetve elcsalogatja a káposztalepkéket.

Gyűjtésekor a virágzó leveles hajtásokat kell levágni, majd árnyékban szárítani.

Felhasználható zöldség- és gyümölcssaláták, levesek szárnyas húsok ízesítésére és teák készítésére.

Görcsoldó, gyulladásgátló, nyálkaoldó, nyugtató, szélhajtó. Tehetjük szobaillatosító keverékekbe, arcgőzölő- és fürdővízbe is. Hörgőgyulladás, torok és foggyulladás kezelésére is alkalmazhatjuk. Légcsőhurut, tüdőbetegség, asztma, izzadás esetén is segítség lehet a teája. Gombaölő szerként is ismeretes.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.