Izsóp

Izsóp

1 250 Ft

Szőlőt védő fűszernövény.

4 készleten

Tömeg 0,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Izsóp bio fűszer és gyógynövény

Pollenadó növény.

Virágzási idő: április-szeptember

Az izsóp bio fűszer és gyógynövény a középkor fűszere, mely napjainkban újra kezd elterjedni.

Hazája Kis-Ázsia és a Földközi tenger kopár szikláin található. Már az ókorban is ismerték, de a középkorban lett igazán népszerű, akkor szinte minden vár körül megtalálható volt.

Közepesen meleg igényes, jó a fagytűrő képessége. -4-6 fokig virágzik, virágai télen is szedhetőek.

Évelő, kissé kámforos illatú, 40-50 cm magas félcserje. Virágja kék, rózsaszínű vagy fehér.

Felhasználás: leveleit, zöldség- és gyümölcssaláták, levesek szárnyas húsok ízesítésére és teák készítésére használhatjuk.

Görcsoldó, gyulladásgátló, nyálkaoldó, nyugtató, szélhajtó. Tehetjük szobaillatosító keverékekbe, arcgőzölő- és fürdővízbe is. Hörgőgyulladás, torok és foggyulladás kezelésére is alkalmazhatjuk. Légcsőhurut, tüdőbetegség, asztma, izzadás esetén is segítség lehet a teája. Gombaölő szerként is ismeretes.

Az izsóp a  szőlő legfőbb védőnövénye.

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.