jachim oszlopos

jachim oszlopos

18 000 Ft

Kis helyigényű, finom meggy. Kiváló porzó biokertekbe

9 készleten

Cikkszám: KONTENERES-MEGGY-BKK-083.
Kategóriák: , .

Német nemesítésű fajta. Oszlopos ,gyenge növekedésű.

Kiskertbe ideális, de gyökérmérete miatt öntözés és trágyázás nélkül nem termeszthető!
Biotermesztésre ajánlott,bőtermő.

Érési idő: július 20. körül

Július közepétől érik.

Gyümölcse középnagy, sötétbordó, nyomott gömb alakú. Húsa sötétbordó színű, kemény, bőlevű, nagyon ízletes, édes- savas ízű. gyümölcse sötétbordó, kemény,/ 5 gr,-21 mm/ nagyságú,harmonikusan savas-édes.

Bőventermő, balkonnövénynek is kiváló, kisebb biokertekbe porzónak javasoljuk. Friss fogyasztásra alkalmas.
Az öntermékeny, oszlopos növekedésű, törpe Prunus cerasus ‘Jachim’ meggyet a svájci Häberli vitte a piacra 2015-ben. Ágrendszere felfelé törő, rövid szártagú, keskeny koronájú, oszlopos növekedésű. Metszést nem igényel. Ha egy hajtású csemetét vásároltunk, az oldalhajtásokat le kel metszeni, hogy megtartsa eredeti formáját. Virágzásához hideghatásra van szükséges, ezért télre nem vihető fűtött helyre.

A gyümölcs rövid hajtásokon fejlődik. Június közepén érik. A gyümölcskötés jó, a gyümölcs zamatos, de a nyugat-európai ízlés szerint inkább befőzésre, lekvárkészítésre javasolják. A növény betegségekkel szemben ellenálló, stressztűrő, fagytűrő. Teljes napfényt és nedves talajt kíván. A ’Jahim’ a drezdai Julius Kühn-Institut (JKI) fajtája. 2004-ben szabadalmaztatták. Kiskertbe, dézsába, erkélyre is ajánlják.

Rövid élettartamú (10-12 év)

A MEGGY BIOKERTI NÖVÉNYVÉDELME:

Első kártevője a fekete levéltetű, amely nagyon el tud szaporodni rajta. A probléma rosszabbnak tűnik, mint valójában. Egy beállt biokertben, ahol sok a ragadozó rovar, tulajdonképpen képesek kordában tartani a tetveket. Mi azt javasoljuk, hogy gátoljuk meg a hangyákat hogy felvigyék és védelmezzék a tetveket, ezért helyezzünk ki ragadós övet a törzsre. Legrosszabb esetben narancsolajjal (BOROIL) gyérítsük a levéltetveket.

A betegségek közül a monília hajtáselhalásos formája a legkomolyabb. Több erre ellenálló fajtát is forgalmazunk és egy olyat sem, amelyik kifejezetten fogékony lenne.

monília elleni védelem fertőzött területeken mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. Ez már fertőzött, idős fákon is működik és képes tünetmentesen tartani őket.

Tél végi-kora tavaszi metszés után erős lemosó permetezésben (szigorúan rügypattanás előtt!!!!) adjunk narancsolajos készítményt (BOROIL) Fertőzött területeken virágzáskor fertőtlenítsük a talajt Trifender Pro gombaölő gomba készítménnyel.  AMAZON gombaölő baktériummal pedig permetezzünk akár virágzáskor, akár közvetlenül utána.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.