Justi

Justi

1 590 Ft

Hármas hasznosítású futóbab. Zöldbabként, kifejtőként és szárazbabként is betakarítható.

32 készleten

Cikkszám: BioV-BAB-RSBO47.
Kategóriák: , .

A Justi bab a mi Juliska babunkkal mutat rokonságot. Melegkedvelő, nagy hozamú rudasbab fajta ívelt, zöld-lila márványhüvelyekkel.

Tömeg 0,02 kg
Justi BAB BIO VETŐMAG

A Justi bab bio vetőmag Szlovéniából és Karintiából származik és a mi Juliska babunkkal mutat rokonságot. Ugyanúgy hármas hasznosítású futó fajta. Egyetlen igazi különbség a színe, ez ugyanis kívülről tarka.

A hármas hasznosítás azt jelenti, hogy zsengén zöldbabként fogyasztható, teljes biológiai érésben szuper kifejtő bab, ami tökéletesen szárítható, így télre szárazbabként tárolható.

Melegkedvelő, nagy hozamú futóbab. Hüvelyei közepes hosszúságúak, zöld-lila márványos színnel. Főzéskor ez a tarka szín eltűnik és egységesen zöld lesz. Különösen hosszú ideig puha és szálkátlan marad.

A szemek teljes érésben majdnem gömbölyű fürjbabok, krémszínű alapon lilával márványozottak. Különösen finom íze van!

A futó zöldbabok rendkívül bőtermők, így már feleannyi vetőmagból több termést takaríthatunk be, mint a bokorbabokról. A hazánkban méltán népszerű Juliska babnál többet terem és később szálkásodik, magja pedig nagyobb. Szépen árnyékol, színes hüvelyei kiválóan díszítenek, így akár kerítésen, balkonokon, lugasokon futtatva is megállja a helyét térelválasztóként.

Hétvégi házaknál, vagy időhiányban szenvedő hobbikertészeknek ideális növény, mert bármely fejlődési fázisban betakarítható.

Hagyományos védőnövénye a borsikafű, melyből az egyéves változatot mindig érdemes a közelébe vetni.

Vetés szabadföldbe: április közepe-május végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július-szeptember végéig

Tartalom: kb. 25 g

Ezermagtömeg: 420 g

A Justi BAB BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelületen öntözzük!

Az első két károsító, amely megjelenhet, a lótücsök és a vetési bagolylepke lárvája, a mocskospajor. Mindkettő ellen tökéletes megoldást nyújt a NEMASTAR hasznos fonalféreg készítmény.

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól AMAZONnal permetezni. Levéltetvek ellen, ha nagyon muszáj, akkor  BOROIL narancsolajos készítménnyel védekezzünk, de beállt biokertben a ragadozó rovarok általában képesek megoldani a problémát.

Sajnálatos módon az Afrikai vándorpoloska egyre jobban kedveli a zöldbabokat, ezért előfordulhat, hogy védekezni kényszerülünk ellenük. Ezt a NeemAzal biológiai permetszerrel tehetjük meg.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.