kajszilva

kajszilva

16 900 Ft

A legjobb választás hideg helyekre a kajszi helyett.

Elfogyott

Cikkszám: KONTENERES-KAJSZILVA-BKK-088.
Kategóriák: , .

A Dapple Dandy kajszilva egy fajhibrid, amely európai kajszi és ázsiai “japán” szilvák keresztezéséből jött létre. A Dapple Dandy 80-90-g-os gyümölcsei augusztus elején érnek,

Az első kísérletek ezen a téren a XX. század elején Luther Burbank, világhírű növénynemesítő kezdte el, a termelésben levő fajták azonban csak később alakultak ki és viselik a japán típusú nagyméretű szilvák jellegzetességeit.

A kajszilva (plumcot) számára a kompakt vázakorona felel meg a legjobban. Virágai április közepén nyílnak. A gyümölcskezdeményeket ajánlatos ritkítani, majd az érett gyümölcsöket folyamatosan szedni.

Íze inkább a kajszira, míg állaga a szilvára hasonlít. Nagyon harmonikus sav-cukor aránya van, kifejezetten zamatos.

Az érés elhúzódó, akár egy hónapig is tarthat. A kajszinál sokkal nagyobb a hidegtűrése, ezért akár fagyzugosabb területeken is lehet próbálkozni vele.

Sem a moníliára, sem a fagyra nem érzékeny.

Öntermékeny és nagyon bőtermő.

Kártevői közül a gyümölcsmolyok és a levéltetvek jelentősek

A kajSZILVA BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A szilvának több betegsége és kártevője is van. Az általunk forgalmazott fák az átlagosnál sokkal ellenállóbbak bizonyos betegségekkel szemben. de azért bio védekezésre is szükség lehet.

A szilva levéltetű legyengítheti a fákat, ezért ha túlságosan elszaporodnak, akkor, bevethetünk narancsolajos- (BOROIL), vagy neemolajos- (Neemazal) készítményeket, Érdemes rövid időre általános sárga ragadós lapokat kihelyezni a rajzás idejére és ragadós öveket a hangyák ellen, hogy ne vigyék fel a tetveket a fákra.

A szilvamoly későbbi kártevője a kajszilvának, Ennek köszönhetők a “kukacos” gyümölcsök és a rengeteg moníliás gyümölcsrothadás. A kártevő ellen petefürkészeinkkel és Dipel bakteriális készítménnyel védekezhetünk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.