Kakukkfű

Kakukkfű

1 100 Ft

Mediterrán alapfűszer.

8 készleten

Cikkszám: CS-KAKUKKFU-GAB-026.

A kakukkfű forrázatát vagy szirupját megfázásos, hurutos megbetegedések kezelésére használják. Mediterrán származású félcserje.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kakukkfű bio fűszer és gyógynövény

A kakukkfű bio fűszer és gyógynövény az árvacsalánfélék családjába tartozik. Magyarul hívják még pecsenyefűnek is; ez a név utal arra, hogy fűszernövényként többek között húsok ízesítésére használják.

Mediterrán származású félcserje. Napos, meleg helyet szeret. Közepes tápanyagellátottságú, meszes, kavicsos talajokon érzi magát legjobban. Nem igényel öntözést, a pangó vizet kifejezetten rosszul bírja, a gyökere könnyen berohad. Alacsony hajtásai szőnyegként terülnek a földre. Fagytűrő, de a -18 °C alatti hőmérsékletet hosszabb távon nem viseli el.

Ideális sziklakertekbe, járdák utak szegélynövényének, ágyások szélére vagy akár cserépben is ültethető.

A virágzó leveles hajtásokat szüreteljük, a fásodott rész fölött levágva azokat. Száraz szellős helyen szárítsuk.

Forrázatát vagy szirupját megfázásos, hurutos megbetegedések kezelésére használják. Ugyancsak alkalmas emésztési problémák és felfúvódás kezelésére. Hajmosás után a hajat öblítésére használva erősíti a hajat.

Fűszerként szintén a növény leveleit és virágos hajtásait használják fel különféle húsok, mártások, saláták, tészták, levesek ízesítésére, de fűszervajat, túrót, sajtot, tojást, illetve likőröket (például a benediktinert) is ízesítenek vele. A hagyományos angol párolt vadnyúl fűszere.

A méhek kedvelik virágait. A mediterrán térségben híres a szicíliai kakukkfűméz.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.