Karibik

Karibik

1 650 Ft

A Karibik Díszkukorica csövein lévő tarkabarka fényes szemeivel díszít.

31 készleten

Cikkszám: BioV-KUKORICA-RSzm70.

A Karibik díszkukorica bio vetőmag színes válogatás.

Nem étkezési célokból termesztik, hanem a ház, és egyéb helyiségeinek a dekorálására.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Karibik Díszkukorica bio vetőmag

A Karibik díszkukorica bio vetőmag színes díszkukorica válogatás.

A díszkukoricákat elsősorban nem étkezési célokból termesztik hanem dekoratív csöveit felhasználják a konyha, esetleg a terasz, vagy a ház egyéb helyiségeinek a  dekorálására.

Manapság nagyon divatosak ezek a sokszínű tájfajták

Fényes szemeik inkább  a pattogatni való kukoricákkal sejtet rokonságot. A növények kb. 1,8 m magasra nőnek.

A kukorica vagy népies nevein tengeri, törökbúza, málé (Zea mays) a perjefélék családjába tartozó, lágy szárú, egylaki, vált ivarú, egynyári növény. Tulajdonképpen egy nagyra nőtt fű.

Amerikában őshonos, Európába Kolumbusz közvetítésével került.

Általában a kukorica magot közvetlenül vetik, miután a fagyveszély biztosan elmúlt.

A kukoricának sok tápanyagra és gazdag talajra van szüksége.

Vetés szabadföldbe: május második fele-június első feléig

Sorköz: szimpla sorok esetlén 60 cm, dupla soroknál 80-100 cm. A soron belül a magokat 20-25 cm távolságra vessük.

Betakarítás ideje szabadföldön: augusztus második fele-október első feléig

Tartalom: kb. 4,5 g mag

Ezermagtömeg: 78,13 g

A karibik DÍSZKUKORICA BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Napjainkban nagyon ritka az olyan kukorica vetőmag, amely nem hibrid és nem csávázott. A génkezelés is a kukoricáknál az egyik leggyakoribb nemesítési eljárás. Ezért nagy szó, hogy a ReinSaat fajtái nem GMO-k és nem  hibridek, így a magok visszafogása egyszerűen megoldható.

A gombás betegségek kevésbé támadják ezeket az ellenálló fajtákat, de a Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel fokozhatjuk az ellenállóságot. Normál biokertekben elégséges a vetőmagot kezelni vele, de terméshozáskor történő permetezés növeli a biztonságot. Ahol a közelben nagyüzemi kukorica tábla van, ott betakarítás előtt közvetlenül is érdemes egyszer lefújni, mert egy veszélyes gomba is előfordulhat a takarmánykukoricákon, amely meleg, párás helyen toxint termelhet.

Kártevők közül a kukorica moly és a gyapottok bagolylepke okozhat problémákat. Mindkettőre tökéletes megoldást nyújtanak mini petefürkészeink, illetve a DIPEL, szelektív bacillus készítményünk.

Mini petefürkészeink kihelyezéséről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

A Karibik díszkukorica kifejezetten tápanyagigényes növény, ezért Orgevit fermentált trágyánkat javasoljuk alá. Ennek természetes foszfortartalma elősegíti a termésképzést.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.