Karmazyn

Cikkszám: BioV-CÉKLA-RS322.
Kategóriák: , .

Karmazyn

1 490 Ft

Az egyik legjobb tárolási gömbölyű, lila cékla.

Elfogyott

A Karmazyn cékla bio vetőmag gömbölyű, nagyon mélyvörös termésű, átlagosan 400 g-os cékla.

Kiegyensúlyozott, enyhén édes ízű. Jól tárolható.

Tömeg 0.01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Karmazyn cékla bio vetőmag

A Karmazyn cékla bio vetőmag gömbölyű, nagyon mélyvörös termésű, átlagosan 400 g-os cékla. Kiegyensúlyozott, enyhén édes ízű. Leve kifejezetten lúgos, ezért lúgosító diétákban nagyon kedvelt.

Későn érik, de nagyon jól tárolható. Bőtermő, gömbölyű, egységes megjelenésű cékla, nagyon sötétvörös hússzínnel. Jó talajban akár 40-50 dkg-osra is megnőhet anélkül hogy fásodna, vagy veszítene sötét színéből. Kellemesen édes ízű, friss fogyasztásra és tárolásra egyaránt alkalmas.

Ez az egyik legjobb tárolási cékla. Vastagabb héja hosszabb ideig megtartja nedvességtartalmát, ezért tovább kibírja minőségromlás nélkül. Szárazanyag tartalma magas, ezért sütni nagyon jó. Ivólének magában is alkalmas, de almával keverve a legfinomabb. Sütéskor nincs kesernyés mellékíze.

Vetés szabadföldbe: március második-fele-április második fele/július első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július első felétől/október második fele

Tartalom: kb. 5 g

Ezermagtömeg: 12,16 g

A Karmazyn cékla biológiai növényvédelme

Kifejezetten edzett növények, melyeknek kevés betegsége és kártevője van.

A leveleken néha tapasztalható lyukacsosodás egy gombabetegség miatt lép fel. Ennek kitűnő ellenszere a Polyversum nevű élő gomba készítményünk. Az esetek többségében azonban erre sincs szükség a termesztéshez.

A tápanyagellátás problémás lehet. Ennek az az oka, hogy bár szereti a tápanyagot, igen nagyra nő a magas nitrogén tartalmú szerves trágyáktól, de képes a gumójába nagy mennyiségű nitrátot tárolni, ami mérgező lehet. Ezt úgy tudjuk megakadályozni, hogy inkább komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Orgevit) dolgozzunk be a talajba, valamint ültessük pillangós elővetemény után.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.