Karmazyn

Cikkszám: BioV-CÉKLA-RS322.
Kategóriák: , .

Karmazyn

1 490 Ft

Gömbölyű, lila cékla

13 készleten

Tömeg 0.01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Karmazyn cékla bio vetőmag

A Karmazyn cékla bio vetőmag gömbölyű, nagyon mélyvörös termésű, átlagosan 400 g-os cékla. Kiegyensúlyozott, enyhén édes ízű. Leve kifejezetten lúgos, ezért lúgosító diétákban nagyon kedvelt. Későn érik, de nagyon jól tárolható. Bőtermő, gömbölyű, egységes megjelenésű cékla, nagyon sötétvörös hússzínnel. Jó talajban akár 40-50 dkg-osra is megnőhet anélkül hogy fásodna, vagy veszítene sötét színéből. Kellemesen édes ízű, friss fogyasztásra és tárolásra egyaránt alkalmas. Ez az egyik legjobb tárolási cékla. Vastagabb héja hosszabb ideig megtartja nedvességtartalmát, ezért tovább kibírja minőségromlás nélkül. Szárazanyag tartalma magas, ezért sütni nagyon jó. Ivólének magában is alkalmas, de almával keverve a legfinomabb. Sütéskor nincs kesernyés mellékíze.

Vetés szabadföldbe: március második-fele-április második fele/július első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július első felétől/október második fele

Tartalom: kb. 5 g

Ezermagtömeg: 12,16 g
A Karmazyn cékla biológiai növényvédelme

Kifejezetten edzett növények, melyeknek kevés betegsége és kártevője van.

A leveleken néha tapasztalható lyukacsosodás egy gombabetegség miatt lép fel. Ennek kitűnő ellenszere a Polyversum nevű élő gomba készítményünk. Az esetek többségében azonban erre sincs szükség a termesztéshez

A tápanyagellátás problémás lehet. Ennek az az oka, hogy bár szereti a tápanyagot, igen nagyra nő a magas nitrogén tartalmú szerves trágyáktól, de képes a gumójába nagy mennyiségű nitrátot tárolni, ami mérgező lehet. Ezt úgy tudjuk megakadályozni, hogy inkább komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Kertmester) dolgozzunk be a talajba, valamint ültessük pillangós elővetemény után.

Tápanyag utánpótlási ötletek biokertekben:

VIDEO
ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Karmazyn cékla fajta Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.