Kárpáti harangvirág

Kárpáti harangvirág

345 Ft

Magas, dekoratív virágok, sok nektárral hasznos rovarainknak.

43 készleten

Cikkszám: VegyszmV-HARANGVIRAG-RD335.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kárpáti harangvirág vegyszermentes virág vetőmag

Alacsony, csodás kék virágú, őshonos évelő virág.

Fagytűrő, korán és gazdagon virágzik. Kékesibolya vagy fehér, tányérszerűen nyíló harangvirágok tengerében gyönyörködhetünk.

Magasság: 20 – 30 cm, habitusa: bokros, párnás növekedésű.

Sziklakertekbe, balkonládákba ideális.

Biokertekben a nedvesebb, párásabb, napos-félárnyékos helyekre tegyük.

Nőnap tájékán gyakran árulják kis cserepekben mintha szobanövény lenne, de nem az, mindenképp tegyük ki a szabadba.

Ideális például gyümölcsfák alatti ökológiai virágszigetekbe, mert virágpora alternatív táplálékot jelent a ragadozó rovaroknak.

Származása: a kárpáti harangvirág (Campanula carpatica) ahogy a neve is sejteti a Kárpátok környékéről származik, a fészkesvirágzatúak (Asterales) rendjébe, azon belül a harangvirágfélék (Campanulaceae) családjába tartozó évelő növény.

Napos vagy félárnyékos helyet igényel. Mérsékelten öntözzük, ne trágyázzuk túl. A csalánlevet, komposztteát meghálálja. Az elnyílt virágokat rendszeresen távolítsuk el.

Vetés: március-május

virágzás: június-szeptember

Tartalom: 0,25g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.