Kék búzavirág

Kék búzavirág

1 690 Ft

Kék, tömött virágai csalogatják a hasznos rovarokat és gyógyteaként is hasznosíthatók.

19 készleten

Cikkszám: BioV-HASZNOSVIRAG-B16.

A Kék búzavirág bio vetőmag egynyári növény.

Mélykék színű tömött fejekkel. Szárazságtűrő, nagyon igényli a napfényt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kék búzavirág bio vetőmag

A Kék búzavirág bio vetőmag egynyári növény. Mélykék színű tömött fejekkel, amelyek különösen alkalmasak szárításra, vagy gyógyteának. Őshonos vadvirágaink között kiemelkedő helyet foglal el, hiszen szántóföldjeinken is nagy számban megtalálható.

A Kék búzavirág szaporítása lehetséges kora márciusi vetéssel, vagy nyári vetéssel. Utóbbi esetben következő évben virágzik. Magjait elszórva jól szaporodik.

Magassága 50-70 cm.

Szárazságtűrő, nagyon igényli a napfényt.

Ökológiai gyepek és veteményesek virágszigeteibe való lágyszárú virágzó növény.

A Kék búzavirág bio biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti. Ez a virág erre tökéletesen alkalmas!

A Kék búzavirág bio forrázatát külsőleg szemgyulladásra, borogatásra, toroköblögetésre használják. Teáját magában nem fogyasztják. Keverékekben étvágytalanság elleni, görcsoldó, erősítő hatása miatt használják..

Tartalom: kb. 0,6 g

Ezermagtömeg: 4,28 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Kék búzavirág bio csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink, ezért a Kék búzavirág bio is, egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.