Kék görögszéna

Kék görögszéna

1 590 Ft

Inzulin és kollagéntermelésben segít és magas az omega zsírsav tartalma.

9 készleten

Cikkszám: BioV-GSZENA-RS467.

A Kék görögszéna bio vetőmag egynyári fűszernövény.

Szárítják és őrölik, az egész növényt használják kenyerek, sajtok ízesítésére.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kék görögszéna bio vetőmag

A Kék görögszéna bio vetőmag egynyári fűszernövény. Szárítják és őrölik, az egész növényt használják kenyérfűszerként, vagy különleges sajtok készítésére. Levelét virágzás előtt takarítják be.

Vitamin és ásványi anyag tartalma nagyon magas. A-vitamin; B-vitaminok (B1-, B3-, B5-, B8-, B11- vitaminok); E-vitamin; Lecitin; Vas; Foszfor; Cink; Kálium; Mangán; Molibdén; Réz; Szelén; találhatók benne nagyobb mennyiségben.

Magas az omega-3 és omega-6 zsírsavtartalma. Közvetlenül hat a szív munkájára, az érfalak rugalmasságát visszaadja, megakadályozza a szívkoszorú erek meszesedését, javítja a szem hajszálereinek vérellátását.

Segíti a kollagén termelődést, ezáltal a bőr rugalmassága változik, javítja a bőr vízháztartását.

A Kék Görögszéna csíra hatásai:

Segíti az inzulintermelést, ezért a görögszéna nagy segítség lehet a cukorbetegségben szenvedőknek. Javítja a glükóztoleranciát, csökkenti a vércukorszintet, a görögszénamagban található rostok pedig a különböző szénhidrátok felszívódását is lassítják, így a vércukorszint kiegyensúlyozottabb lesz, nem lesznek rá jellemzők a hirtelen kiugrások.

Vetés szabadföldbe: április-július

Betakarítás ideje szabadföldön: május második felétől-szeptember első feléig

Tartalom: kb. 2,5 g mag

Ezermagtömeg: 2,26 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Kék görögszéna vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.