Kelvedon csodája 250g

Kelvedon csodája 250g

590 Ft

Az egyik legfinomabb, bőtermő zöldborsó.

45 készleten

Cikkszám: VegyszmV-ZOLDBORSO-RD363.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kelvedon csodája velőborsó vegyszermentes zöldség vetőmag 250g

A Kelvedon csodája velőborsó vegyszermentes zöldség vetőmag a legjobb fajták egyike. Nagy, sötétzöld hüvelyeket hoz. Rendkívül bőtermő, íze nagyon édes. Az egyik legjobb ízű borsó, nagy igényű fajta. 45-60 cm magas velőborsó. Támasztékot nem igényel, de meghálálja. Hüvelye sötétzöld színű, 7-8 cm hosszú, hegyes végű. Friss fogyasztásra, fagyasztásra alkalmas. Virágzása viszonylag korai.Egy növényen 5-7 db hüvely található. A mag középzöld színű, 8-9 mm átmérőjű. A velőborsókban az érés során lassabban alakul át a cukor keményítővé, ezért sokáig zsenge marad. A vetőmag kevésbé telt, ráncos.Ez a magyar kertészek kedvenc borsója. A ZSENGE borsó. Az idetartozó fajták valóban hosszabb ideig tartják meg frissességüket, de a szemek és a termésmennyiség is elmarad a kifejtőborsók mögött. Friss fogyasztásra a velőborsó a legjobb, eltenni viszont nem. Ez a fő oka annak hogy borsókból érési sor vetését javasoljuk. A velőborsók korábban vethetők és kevésbé igényesek, sőt a kártevők jó része sem bántja őket a koraiságuk miatt. A velőborsó az a fajta hüvelyes, melyet a puffadásra, vastagbélgyulladásra hajlamos egyének leginkább fogyaszthatnak. C-vitamin tartalma az immunrendszert erősíti, míg a benne található kálium vízhajtó tulajdonsággal bír. Térállás: 30-35 cm-es sorokba vessük vagy dupla sorosan, ilyenkor 60-80 cm helyet hagyjunk neki. A szemeket egymástól 3 cm-re vessük, kb. 3 cm mélyre. Korábbi vetéssel gazdagabb hozamot érhetünk el. Tipp: a káposztafélék, a retek és a korai sárgarépa jó szomszédja, de hagymát ne vessünk mellé! Vetés szabadföldbe: április első fele-május első fele Betakarítás ideje szabadföldön: június első fele-július második feléig Tartalom: 250g

A velőborsó biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni  AlgilBio-val.

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

Gombás és bakteriális rothadás ellen AMAZON készítményünk nyújt védelmet.

Késői, vagy őszi termesztés esetén a borsókat akácmoly és gyapottok bagolylepke ellen is szükséges lehet megvédeni.

Erre a DIPEL bakteriális permetszer, vagy lepkehernyók elleni petefürkészeink alkalmasak.

Kihelyezésükről tekintse meg az alábbi videót:

PETEFÜRKÉSZEK KIHELYEZÉSE

Vegyszermentes vetőmagok

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal. Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok! A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat. Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.