Kelvedon csodája 100 g

Kelvedon csodája 100 g

3 790 Ft

A legfinomabb, bőtermő zöldborsó.

19 készleten

Cikkszám: BioV-BORSO-RSer101.

A Kelvedon csodája zöldborsó bio vetőmag (100 g) a legjobb fajták egyike.Hosszú, mélyzöld, hüvelyeket növeszt. Különösen bőtermő, nagyon édes.

Tömeg 0,1 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kelvedon csodája zöldborsó bio vetőmag (100 g)

A Kelvedon csodája zöldborsó bio vetőmag (100 g) a legjobb fajták egyike.

Hosszú, mélyzöld, hüvelyeket növeszt. Különösen bőtermő, nagyon édes. Az egyik legjobb ízű borsó, de nagy igényű fajta. 45-65 cm magasra növő velőborsó. Támasztékot nem igényel, de meghálálja

Hüvelye hegyes végű, 7-8 cm hosszú. Friss fogyasztásra és fagyasztásra javasolt.

A Kelvedon csodája korán virágzik. Egy növényen akár 5-6 db hüvely is képződik. Színe élénkzöld, a magok mérete 8-9 mm.

A velőborsókban az érés során lassabban alakul át a cukor keményítővé, ezért sokáig zsenge marad. A vetőmag kevésbé telt, ráncos. Ez a magyar kertészek kedvenc borsója. A ZSENGE borsó. Az idetartozó fajták valóban hosszabb ideig tartják meg frissességüket, de a szemek és a termésmennyiség is elmarad a kifejtőborsók mögött.

Friss fogyasztásra a velőborsó a legjobb, eltenni viszont nem. Ez a fő oka annak hogy borsókból érési sor vetését javasoljuk.

A velőborsók korábban vethetők és kevésbé igényesek, sőt a kártevők jó része sem bántja őket a koraiságuk miatt.

A velőborsó az a fajta hüvelyes, melyet a puffadásra, vastagbélgyulladásra hajlamos egyének leginkább fogyaszthatnak. C-vitamin tartalma az immunrendszert erősíti, míg a benne található kálium vízhajtó tulajdonsággal bír.

Térállás: 30-35 cm-es sorokba vessük vagy dupla sorosan, ilyenkor 60-80 cm helyet hagyjunk neki. A szemeket egymástól 3 cm-re vessük, kb. 3 cm mélyre. Korábbi vetéssel gazdagabb hozamot érhetünk el.

Tipp: a káposztafélék, a retek és a korai sárgarépa jó szomszédja, de hagymát ne vessünk mellé!

Vetés szabadföldbe: április első fele-május első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: június első fele-július második feléig

Tartalom: kb. 100 g mag

Ezermagtömeg: 203,99 g

A kelvedon csodája  zöldborsó biológiai növényvédelme:

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni  AlgilBio-val.

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

Gombás és bakteriális rothadás ellen AMAZON készítményünk nyújt védelmet.

Késői, vagy őszi termesztés esetén a borsókat akácmoly és gyapottok bagolylepke ellen is szükséges lehet megvédeni.

Erre a DIPEL bakteriális permetszer, vagy lepkehernyók elleni petefürkészeink alkalmasak.

Kihelyezésükről tekintse meg az alábbi videót:

PETEFÜRKÉSZEK KIHELYEZÉSE

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Kelvedon csodája vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítás is nyomon követjük, ellátjuk márkaképviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.