Ken’s Red

Ken’s Red

4 500 Ft

Bordó édes kivi, vékony héjjal

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-KIWI-JAR-092.
Kategóriák: , .

A ’Ken’s Red kivi kisméretű (5 cm), és október elején szüretelhető. Kopasz kivi, amelynek héja vékony, így hámozás nélkül is fogyasztható.

Ken’s Red – Bíbor mini kivi konténeres cserje

A Ken’s Red egy mini termős kivifajta, vagyis ahhoz, hogy termést hozzon, pollenadó fajta szükséges. Ez lehet a Weiki kivi.

A termés kisméretű (5 cm), és október elején szüretelhető. Kopasz kivi, amelynek héja vékony, így hámozás nélkül is fogyasztható.

A Ken’s Red kivi színe bordó ,íze aromás, édes. Bőtermő fajta.

Kedveli a morzsalékos, jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajokat. A pangó vizet és a meszes talajt nem kedveli, ilyen talajokban a levelek sárgulnak.

A félárnyékos fekvés az ideális a számára, ezért ilyen helyre telepítsük. Tűző naptól óvjuk és a mélyárnyéktól is.

Közepes vízigényű növény, rendszeresen öntözés szükséges számára.

A porzó- és termős fajtáknál egyetlen porzó egyed elegendő akár 6-8 termős egyed beporzásához. A neveléséhez erős támrendszer szükséges. A kivi sokkal több termést hoz, ha hajtásai vízszintesen nőhetnek, ezért érdemes így nevelni.

A kivi metszése egyszerű feladat, mivel csak hajtásválogatásból áll és esetleges ritkításból. A letermett vesszőket le kell cserélni az éves vesszőkel. A kivit az első fagyok előtt kell szüretelni. Utóérő gyümölcs.

A Ken’s Red kivi fagyra nem érzékeny, különösebb védelmet nem igényel.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.