Kerti mályvarózsa

Kerti mályvarózsa

345 Ft

Nagyon magas növények, egész nyári virágpompával.

10 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kerti mályvarózsa vegyszermentes virág vetőmag

80-160 cm magas, bokrosodó növény, hatalmas virágokkal.

Tőlevelei nagyok, szár-levelei kisebbek, karéjozottak, szára és levelei szőrösek. A levelek nagyméretűek, szív alakúak, gyakran csipkés a szélük, színűk fakózöld.

Virágai dús álfüzérekben nyílnak, 7-10 cm nagyok és általában teltek, gazdag színárnyalatúak. Végálló fürtökben nyílnak a virágok, amelyek rózsaszínben, pirosban, fehérben, vagy épp mályvaszínben pompáznak. A nyár közepétől, május végétől egészen szeptemberig nyílnak a szebbnél szebb virágok, szinte folyamatosan.

Összefüggő színfolt képzésére, de kiscsoportos ültetésre is alkalmas.Magassága akár a 170 cm-t is elérheti, így kertünk feltűnő és kiemelkedő szoliter dísznövénye lehet.

Házi körülmények között cserepekbe vagy ládákba vetjük, sötétben csírázó mag, kelésig takarjuk. Nem fagyérzékeny, a tűzdelt palánták már áprilisban kiültehetők.

A kert meleg napos részébe ültessük a növényt, amely kedveli a humuszos tápanyag dús talajt.

Magassága miatt érdemes a mályvarózsát fal, vagy kerítés mellé telepíteni, igazi falusi hangulatot teremthetünk pár tő mályvarózsával. Pompásan mutat a napraforgó, a szarkaláb, vagy a lángvirág mellett.

Ha szeretnénk, hogy a mályvarózsa nyáron szinte roskadozzon a virágtól, ne sajnáljuk tőle a tápanyagot, tavasszal, amikor a növény fejlődésnek indul, szórjuk körbe egy kevés szárított, érlelt marhatrágyával. Ha a növény már túl magasra nő kertünkbe, ne sajnáljuk vissza vágni, hiszen így újabb virágzásra is serkentjük.

Javasolt térállás: 40×40 cm
Kiszerelés: 0, 5 g.

Virágzási idő: június-szeptember

Biokertekben nagyon kedvelt virágok, amelyek odacsalogatják a beporzó szervezeteket és alternatív táplálékot, búvóhelyet biztosítanak a hasznos, ragadozó rovaroknak.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Vetés: március-május

Tartalom: 0,5g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.