Kerti ruta

Kerti ruta

1 590 Ft

Csigák elleni preparátumok legfontosabb növénye. 

12 készleten

Cikkszám: BioV-GYOGYNOVENY-RSkr44.

A Kerti ruta bio vetőmag évelő gyógynövény, amit halételekhez előszeretettel  használunk fűszerként.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kerti ruta bio vetőmag

A Kerti ruta bio vetőmag évelő gyógynövény, amit halételekhez előszeretettel  használunk fűszerként (erőteljes aromája miatt csak kis mennyiségben).  Illata a borra hasonlít. Nagyon látványos, finom kis  leveleivel a kert dísze lehet az év legnagyobb részében. Márciustól júniusig termesztjük a rutát. Önmagában is nevelik, vagy több növény együttesen alkot egy nagyobb bokrot.

Biokertben csigák elleni preparátum készíthető belőle:

Leveleit (amelyről a franci kártya treff jele készült) 1-2 napra kell vízbe áztatni, amellyel lepermetezzük a csiga ellen védeni kívánt növényeket.

A Kerti ruta gyógyhatása: étvágygerjesztő, idegerősítő, görcsoldó, emésztést segítő, vérnyomás csökkentő.

Teának virágzás előtt szedjük, majd lógatva szárítsuk.  Érzékeny bőrűek kesztyűben szedjék a növényt, mert kiütést okozhat.

Melegigényes növény, 25 fokos hőmérsékletben érzi magát a legjobban. Magjai 10 fok alatt nem csíráznak. Fényigényes, az árnyékot rosszul tűri. Jól tűri a szárazságot.

60-100 cm magasra nő meg a növény.

Javasolt térállás: 30×40 cm

Vetési ideje palántaneveléshez: március első fele-április vége

Vetés szabadföldbe: május-június

Kiültetés szabadföldbe: április-május végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: május második felétől-szeptember végéig

Tartalom: kb. 0,5 g mag

Ezermagtömeg: 2,12g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Kerti ruta vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.