Kerti ruta

Kerti ruta

1 250 Ft

Leve riasztja a csigákat

Elfogyott

Cikkszám: CS-RUTA-GAB-018.

A kerti ruta bio gyógynövény a csigák elleni preparátumok legfontosabb növénye. Leveleit 1-2 napra kell vízbe áztatni, és permetezni.

Tömeg 0,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kerti ruta bio gyógynövény palánta

A kerti ruta bio gyógynövény a csigák elleni preparátumok legfontosabb növénye.

Leveleit 1-2 napra kell vízbe áztatni, amellyel lepermetezzük a csiga ellen védeni kívánt növényeket.

Napfényigényes, közepes vízigényű, nagy bokrot nevel (0,5-1 m), évelő. Levelei kékeszöldek, apró virágai halványsárgák. Dísznövényként is szépen mutat.

Csigák elleni védekezéshez leveleit 1-2 napra kell vízbe áztatni, amellyel lepermetezzük védeni kívánt növényeket. Szárított levelei kiszórva távol tartják a rovarokat.

Társnövényként általában serkenti más növények fejlődését, de a bazsalikom nem szereti.

Kis mennyiségben fűszerként is használják, húsok, halak vagy olajok ízesítésére.

Kivonatának illata a borra emlékeztet, ezért néhány helyen borrutaként ismerik.

Idegerősítő, görcsoldó (főleg epetájon) hatása van. Máj-, és epeteák, vérnyomáscsökkentő teakeverékek alkotóeleme.

!!Használatához mindig kérjen orvosi segítséget!!

Várandóság alatt tilos fogyasztani, mert abortuszt okozhat. Túlzott fogyasztása irritálhatja a nyálkahártyát, károsíthatja a májat és a vesét. Érintése bőrirritációt okozhat.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.