Kerti zsázsa

Kerti zsázsa

1 590 Ft

Áttelelő, zsenge, csípős finomság, nagy levéltömeggel.

35 készleten

Cikkszám: BioV-TEPOSALATA-RSKr1.

A Kerti zsázsa bio vetőmag legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény.

A vetés után már 12-14 nappal fogyasztható. Csípős ízű, finom aromájú.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kerti zsázsa bio vetőmag

A Kerti zsázsa bio vetőmag legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény. A vetés után már 12-14 nappal fogyasztható, télen a konyhaablakban is termeszthető, a tormához hasonlóan csípős ízű, finom aromájú. Bármikor vethető, akár csíráztatásra is. A Kerti zsázsa vetőmag tálcán vagy szűrőpapíron is kicsírázik. Igazi jolly joker, leggyorsabban fogyasztható növényünk.

A Kerti zsázsa felhasználása:

Tormához hasonló, kellemesen csípős íze van a Kerti Zsázsa bio vetőmagnak. Magas C-vitamin-tartalmú, frissen vajas kenyéren és salátákban fogyasztható. A népi gyógyászatban is használják: vértisztító, gyulladáscsökkentő, emésztést elősegítő hatású. Ezen kívül vizelethajtónak, vércukorszint-csökkentőnek, vörösvértestképzés-serkentőnek, idegerősítőnek is használják. Nagy levéltömeget hozó fajta, amely levágva is sokáig megőrzi frissességét.

Vetés szabadföldbe: március első fele-október első feléig

Betakarítás ideje szabadföldön: április első felétől október végéig

Tartalom: kb. 40 g mag

Ezermagtömeg: 2,0 g

A Kerti zsázsa bio vetőmag rövid tenyészideje miatt nem szoktunk külön növényvédelmet alkalmazni a biokertekben.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Kerti zsázsa bio vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink, ezért a Kerti zsázsa bio vetőmag is, egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.