Kétpettyes katicabogár lárva

Kétpettyes katicabogár lárva

12 800 Ft

Különböző fejlődési fázisban lévő katica lárva levéltetvek ellen a bio kertekben.

Szállítása a rendeléstől számított 2. héten esedékes!!!

73 készleten

Cikkszám: KG-KETTŐPETTYES100-BIOK-013.

Értékelések

Szántó Mihály (megerősített tulajdonos)

A termék tavalyi évben pontosan megérkezett, annak rendje s módja szerint ki is raktam kis zsebkendőben őket a fákra, ahogy kikeltek egyből elkezdték enni a levéltetveket. Csodálatos munkát végeztek. Egy év elteltével azt látom, hogy sikeresen kitelelt az állomány, egy jó részük az oregánóban, egyből elkezdtek szaporodni és petét rakni szépen dologzik az új generáció. Annyi érdekesség van csak, hogy egy szaporodási verseny alakult ki a levéltetvek és a katicák között, a katicák folyamatosan eszik a levéltetveket, de azok olyan mértékben szaporodnak, hogy gyakorlatilag sohasem fogynak el, szerintem nagyobb katica állományra volna szükség, de megjegyzem közben ők is szépen szaporodnak, szóval lehet, hogy idővel utolérik a levéltetveket.

Értékelje!

Kétpettyes katicabogár lárva levéltetvek ellen 100 db (Adalia bipunctata )

Praktikusan telepíthető papírszeleteken levő, katica lárva hibernált, nyugalmi formában.

Kizárólag előrendelés alapján történik a kétpettyes katicabogár lárvák beszerzése! A rendelések minden héten szerda 15:00-kor kerülnek összesítésre, és az eddig leadott rendelések az ezt követő héten érkeznek meg telephelyünkre (általában szerdai napon). A telephelyi beérkezést követően minden katicát tartalmazó rendelést külön értesítünk. Ez általában rendeléstől számított 2 hét! Erősen hűtött, érzékeny készítményekről beszélünk, melyek szavatossági ideje nagyon rövid, ezért telephelyi átvétel esetén, az értesítést követően a katicákat 2 napon belül át kell venni, ellenkező esetben nem feltétlenül tudjuk biztosítani a termékek megfelelő minőségét! Házhozszállítás esetén a kétpettyes katicabogár lárvák a telephelyünkre való beérkezés napján, vagy az azt követő napon kerülnek átadásra a futárszolgálatnak. A hűtőakkut a rendszer automatikusan felszámolja telephelyi átvétel és házhozszállítás esetén is! 

Rendkívül hatékony levéltetű elleni védekezés, biokertekben tartós felszaporítás lehetséges, mert őshonos faj.

A kétpettyes katicabogár (Adalia bipunctata) egy európai bogárfaj. Életmódját és testfelépítését illetően hasonlít közismert rokonára, a hétpettyes katicabogárra (Coccinella septempunctata).Két változatban fordul elő, az egyiknek a hétpettyes katicabogárhoz hasonlóan narancssárgásak a szárnyfedői, amelyeket fekete pettyek díszítenek, míg a másik alapvetően fekete, és rajta narancsszínű foltok láthatóak. A faj neve onnan ered, hogy a világosabb változat szárnyfedőin két – fedőnként egy-egy – petty látható. A sötét változaton rendszerint két-két narancsszínű folt helyezkedik el. Feje fekete, előtorához hasonlóan, de mindkét testtáján látható két fehér folt. Csápjai rokonaihoz hasonlóan bunkós végűek. A kifejlett katica 4-5 milliméter hosszú, ovális alakja jellegzetesen „bogárhátú”. A lárva teste szürke, sárgás és fehér foltokkal, felépítése megnyúlt, lágy, hernyószerű, de jól fejlett lábai vannak.A kétpettyes katicabogár gyakorlatilag mindenhol megtalálható, ahol növények és rajtuk élő levéltetvek megtalálhatóak. A kifejlett egyedek tavasszal rakják le biztos táplálékforrás közelében, levelek fonákára élénksárga petéiket. A ragadozó, olykor kannibalisztikus lárvák igen mozgékonyak, és négy vedlésen mennek keresztül, míg végül bebábozódnak. A báb fekete, rajta sárga foltok vannak. A táplálékkínálattól és hőmérséklettől függően a lárvák eltérő sebességgel fejlődnek ki. Amennyiben gyors a teljes átalakulás, egy hónapra rá egy második generáció is megjelenhet egy éven belül. A kifejlett katicák száraz, védett helyeken (főleg fák kérge alatt) csoportosan telelnek át, és nem sokkal a párzást követően elpusztulnak. Az imágó kb. háromnegyed évig tartó élete során szintén ragadozó. Védekezésképpen általában lábait behúzva halottnak tetteti magát.

A terméket azonnal helyezzük ki így: VIDEO Védett fekvésben növényi levélre helyezzük ki a szállítóegységet. Megfelelő biokerti növényösszetétel és mérsékelt egyéb levéltetű gyérítés esetén az állomány képes tartósan felszaporodni és megtelepedni a biokertekben. A populáció szintentartásához gondoskodjunk “tetűmágnes” növényekről. Ezek lehetnek például lóbabok,  margarétafélék, bizonyos gyomok, mályvacserje, vagy bodza.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.