Kínai ehető krizantém

Kínai ehető krizantém

1 590 Ft

Zsenge levelek és virágok az ételekbe.

10 készleten

A Kínai ehető krizantém bio vetőmag margarétaszerű virágaival, elágazó bokrával igen mutatós, éppen ezért dísznövényként is nevelik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kínai ehető krizantém bio vetőmag

A Kínai ehető krizantém bio vetőmag Ázsia különleges és szép növénye. Szeldelt leveleivel szép sárga csöves és sugaras. Margarétaszerű virágaival, elágazó bokrával igen mutatós, éppen ezért dísznövényként is nevelik.

Egyedülálló jellegzetessége azonban, hogy levelei, virágja ehető. Zsenge állapotában kissé kesernyés, csípős, gyöngén mustárízű leveléből, virágából vitaminos salátát, körítést készítenek. Húsok fűszerezésére is felhasználható.

Származási helye Kelet-Ázsia. Főként Kelet-Ázsiában, itt is elsősorban Japánban terjedt el.

Egyéves, lágy szárú növény, közepesen napfény- és melegkedvelő. Május közepén végleges helyére vetjük 1-2 cm mélyen, 40-50 x 40-50 cm-es tenyészterületre, 6-8 maggal fészkenként. A talajápoláson kívül más gondozást nem igényel. Szárazon termeszthető, zsengeségének megóvására azonban szükség szerint 5-10 mm-es permetező öntözést alkalmazhatunk.

Hobbi-, bemutató-, dísz-, utca-, virágoskertben, parkban stb. csoportos előtérnövényként, ágyásokban vagy foltos telepítéssel szemet gyönyörködtető. Július közepétől a fagyokig virít.

Salátának, körítésnek, húsok fűszerezésére zsenge leveleit virágszirmát használják fel úgy, mint az ismert salátát vagy fűszernövényeink nyers levelét. Japánban az ehető krizantém levelet Kanto (Tokyo) vidékén shungikunak, tavaszi krizantémnek mondják, Kansai (Osaka) vidékén kikunának, krizantémzöldnek. Salátában nyersen is fogyasztják, de rendszerint egy percig forró vízbe mártják, gyakori hozzávaló az asztali tűzkatlanoknál. Hosszasabb főzésnél megkeseredik.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.