Királytói kertészeti tőzeg 40L

Királytói kertészeti tőzeg 40L

1 950 Ft

Savanyú bio tőzeg, áfonya, gesztenye és más savanyú talajt igénylő növények alá.

Elfogyott

Cikkszám: KG-KIRALYTOI-TOZEG-40L-FLA-285.
Kategóriák: , .

A Florasca Királytói kertészeti tőzeg savanyú kémhatású BIO tőzeg

A hazánkban csak a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban található,különlegesen savanyú, mészmentes tőzegképződmények a szakértők szerint világviszonylatban szinte egyedülálló értékűek.

Egyesítik magukban a felláptőzegek kedvező szerkezeti (rostos) tulajdonságait a síkláptőzegek kedvező tápanyagviszonyaival (magas N-szolgáltató képesség). Nagy a szerves anyag készlet változatosságuk, ezzel összefüggésben a biológiai aktivitásuk is.

Használata hosszú ideig javítja a talaj szerkezetét, víz- és levegőgazdálkodását, így széleskörű lehetőséget nyújt rossz minőségű talajok javítására is. Jó pufferoló képessége miatt kedvezően juttatja el és tartja egyensúlyban a tápanyagot. Jól alkalmazható SAVANYÚ közeget igénylő növények ültetésénél, átültetésénél egyaránt.

Sokrétűen hasznosítható a zöldség- és gyümölcstermesztésben és a dísznövényeknél is. Kémhatása enyhén savanyú pH: 6-5

A tőzeg a lápok humifikált üledéke, amely jótékonyan hat a növények tápanyagfelvételére. A különféle termesztőberendezésekbe, ágyásokba fontos talajjavító anyag lehet, különösen kis szervesanyag (humusz) tartalmú homoktalajoknál. Vízből a tőzeg eredeti tömegének akár tízszeresét is magába tudja szívni és tárolni, így a földkeverékek víztartó képessége javul, rostos állaguk javítja a talajszerkezetet is.

A laza homoktalajt tömöríti, összetartja, szerkezetet ad neki, a nehéz agyagtalajt meglazítja, levegőellátását javítja. Mindezek révén javítja a talaj fizikai szerkezetét.

székely gyöngyvér ajánlásával:

Áfonya- és gesztenye termesztésnél a talaj savanyítására is használjuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.