Klárcsi színkeverék

Klárcsi színkeverék

330 Ft

Nyár eleji virágpompa.

Elfogyott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Klárcsi színkeverék vegyszermentes virág vetőmag

(Clarika elegans)

Nagy színhatású, lazán elágazó, 50-60 cm-es növény.

A virág 4-5 cm-es, féltelt, telt, kellemes pasztell színekben.

Március-áprilisban állandó helyére vetve június-júliusban két-három héten át igen gazdagon virágzik.

A nagyvirágú tündérkürt vagy klárcsi közepes termetű egynyári növény, mely virágágyások díszeként, valamint vágott virágként is megállja a helyét.

Krepp papírra emlékeztető textúrájú nagyméretű virágai levendula, fehér valamint rózsaszín árnyalatokban játszanak, nyáron nyílnak a hosszú szárakon. Levélzetét hosszúkás, lándzsa alakú levelek alkotják.

A Klárcsi napos, világos vagy félárnyékos helyen, savas, vagy semleges kémhatású, átlagos vagy alacsony tápanyag tartalmú, jó vízáteresztő talajba ültetve fejlődik szépen. Valójában beállt biokertek veteményeseinek szélében érzi jól magát.

Meszes talajba ne ültessük, ahol rosszul érzi magát a hortenzia, ott a Klárics sem fogja jól érezni magát.

Átlagos vízigényű növény, mérsékelt öntözést igényel, ne öntözzük túl és túlságosan kötött talajba se ültessük, mivel a pangó víz a gyökérzet rothadásához és a növény pusztulásához vezethet.

Betegségekre és kártevőkre nem kimondottan érzékeny, de időnként megtámadják a levéltetvek és a takácsatkák. A levéltetvek, nem igazán észrevehetők, de  a Biokert hasznos ragadozó rovarainak akkor is táplálékot biztosít, amikor a gyümölcsfákat már teljesen megtisztították.

Szaporítani magról lehet, közvetlenül helybe vetve.

Biokertekben nagyon kedvelt virágok, amelyek odacsalogatják a beporzó szervezeteket és alternatív táplálékot, búvóhelyet biztosítanak a hasznos, ragadozó rovaroknak.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Vetés: március-április

Virágzási idő: június-július

Tartalom: 1g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.