Kokárdavirág

Kokárdavirág

1 590 Ft

Ökológiai gyümölcsösök hasznos társnövénye. Fonalféregűző hatású.

34 készleten

Cikkszám: BioV-HASZNOSVIRAG-B15.

A Kokárdavirág bio vetőmag védőnövényként használható színes, évelő virág.

Biokertekbe többek között fonalféreg űző hatása miatt telepítjük.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kokárdavirág bio vetőmag

A Kokárdavirág bio vetőmag védőnövényként is használható színes, évelő virág.

A Kokárdavirág bio (Gaillardia) az őszirózsafélék családjába tartozó növénynemzetség.  Észak- és Dél-Amerikában honos, szárazságtűrő faja mellett, számos hibrid is található kerti termesztésben. Ez a vad típus, melynek egyszerűbbek a virágai, de nagyobb a hatóanyag tartalma és az ellenálló képessége.

Biokertekbe többek között fonalféreg űző hatása miatt is telepítjük. A növény minden részében termelődik egy speciális illatanyag (a szár és levelek megdörzsölésekor érezhető is), amely távol tartja a növényparazita fonalférgeket. Mindemellett erős a rovarmágnes hatásuk is és elsősorban a beporzókat vonzzák a kertbe.

A Kokárdavirág bio 40–60 cm magasra nő, virágja 5 színű, a sárga, narancs és vörös árnyalataiban. Igen jó tulajdonsága, hogy hosszan virágzik, és ha elvirágzás után lecsípjük az elnyílt virágait, akkor komoly másodvirágzást produkál.

A Kokárdavirág öntözés nélküli, vagy szárazságnak jobban kitett területek virága. A pangó vizet nem bírja és túlöntözött területeken alig hoz virágot.

Ne tegyük őshonos gyeptársulásba, mert magjai elszóródnak és invazív növénnyé válhat természetvédelmi területeken.

A Kokárdavirág ültetése:

A Kokárdavirág bio magokat jó vízáteresztő talajba vessük, vékonyan fedve komposzttal. Bár alapvetően kiváló szárazságtűrő növény, a csíráztatás során fontos, hogy a talaj folyamatosan nyirkos legyen. Az éledező magok még véletlenül se száradjanak ki. Kicsírázás után, miután a fiatal növények jól meggyökeresedtek, az öntözések gyakoriságát csökkenhetjük. A mérsékelt öntözés hatására a színes virágok hosszabb ideig fogják díszíteni a kertünket.

A Kokárdavirág ültetésekor a hely kiválasztásának is döntő szerepe van. A növény a napos fekvést kedveli, ezért ha csak egy módunk van rá, a kertünk legnaposabb szegletét jelöljük ki a számára. Jól viseli a nyári kánikulát is, ráadásul a pillangókat is kertbe csalogatja.

A Kokárdavirág bio vetésekor azonban gondoskodni kell a jó vízellátásról, mert a csírázáshoz és növekedéshez szüksége van vízre. Érdemes palántát nevelni belőle, mert több magból lesz életképes növény. Utána már úgyis szórni fogja magát és önmaga szaporodik, ami tökéletes növénnyé teszi ökológiai gyepekbe virágszigetekbe.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra, tehát a Kokárdavirág bio -ra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

Vetés: márciustól, ültetés májustól

Virágzása: 2. évtől júniustól októberig várható.

Tartalom: kb. 0,5 g

Ezermagtömeg: 3,07 g

Virágzási idő: június-szeptember

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Kokárdavirág bio csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink, ezért a Kokárdavirág bio is, egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.