Kokárdavirág

Kokárdavirág

375 Ft

Ökológiai gyümölcsösök hasznos társnövénye. Fonalféreg?z? hatása miatt érdemes a fiatal fák tányérjába ültetni.

6 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kokárdavirág vegyszermentes vetőmag

Virágzási idő: június-szeptember

A Kokárdavirág vegyszermentes vetőmag számos fajtája közül a Gaillardia aristata igen szívós, ellenálló vad fajta. Eredeti élőhelyén, Észak- és Dél-Amerikában a természetben vadvirágként is sok helyen előfordul.

Előszeretettel ültetik útmenti szegélynövénynek igénytelensége és természetes szépsége miatt.

Gyökere ugyanolyan anyagokat termel, mint a bársonyvirágé, ezért ennek is fonalféregűző hatása van a talajban. Ezt tökéletesen lehet hasznosítani a bio gyümölcsösökben, ahol a vírusfertőzések egyik átvivője a fitofág fonalférgek csapata. A Kokárdavirág gyökérzónáját elkerülik a fonalférgek.  Mivel évelő növényről van szó, ezért már a fonalférgek tavaszi ébredésétől csökkenthetik a fiatal gyümölcsfák fertőzésveszélyét, ahol azok tányérjába kokárdavirágot ültetnek.

A Kokárdavirág termesztése:

Napimádó, és az sem mellékes, hogy a hosszan tartó aszályos időszakokat is gond nélkül átvészeli.Nem vetődnek fel komoly problémák, a kártevők nem okoznak kárt benne. Gyökérrothadás fordulhat elő, gyenge vízelvezetésű talajnál, különösen a nyári nagy esőzések idején. Érzékenyek a lisztharmatra, valamint a gombák által okozott levél betegségre.

Bár a kokárdavirág alapvetően kiváló szárazságtűrő növény, a csíráztatás során fontos, hogy talaj folyamatosan nyirkos legyen, hogy az éledező magok még véletlenül se száradjanak ki. Kicsírázás után, miután a fiatal növények jól meggyökeresedtek, az öntözések gyakoriságát csökkenhetjük.

A mérsékelt öntözés hatására a színes virágok hosszabb ideig fogják díszíteni a kertünket. hosszan virágzó, igénytelen, de színpompás szirmaival szemet gyönyörködtető kokárdavirág bármely kert előnyére válik.

Vetés szabadföldbe: április

Tartalom: kb.100db mag

Ezermagtömeg: 4,63g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.