Koreai menta

Koreai menta

1 200 Ft

Ázsiai növény. Az emésztőrendszeri problémáknál hasznos segítség lehet.

Elfogyott

Cikkszám: CS-MENTA-GAB-060.
Tömeg 0,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

A koreai menta bio fűszer és gyógynövény tulajdonságai:

A koreai menta bio fűszer és gyógynövény az izsópfüvek családjába tartozó növény, tehát a borsikafű, a zsálya, a rozmaring és a levendula rokona.

A koreai menta (Agastache rugosa) az egyetlen, Ázsiából származó izsópfű. Őshazája Japán és Korea.

Már az ókorban is ismerték, ám a középkorra már minden vár köré ültették.

A hagyományos japán, tibeti és kínai orvoslás egyik legértékesebb növénye. Kicsit magasabb az ánizsillatú izsópfűnél, kb. 150 cm magasra nő, és édesgyökér illata van, de a két növény egyébként rendkívül hasonló.

A koreai menta bio fűszer és gyógynövény igényei:

Közepesen meleg igényes növény.

Jó fagy és szárazságtűrő.

Közepes fényigényű.

Erős növekedés, és magas illóolaj tartalom csak napsütötte tájakon várható.

Alacsony tápanyag igénye van, és talajban nem válogatós.

Egyike a legigénytelenebb növényeknek.

A koreai menta bio fűszer és gyógynövény felhasználása:

A koreai menta is kiválóan alkalmazható mindenféle meleg vagy hideg étel ízesítésére (ehető, illatos virágai díszítésre is beválnak).

Gyógyító célokra rendszerint a növény szárított, virágzó szárát (levelekkel együtt) használjuk, és főzetet vagy fürdőt készítünk belőle. A növénynek erőteljes baktérium- és gombaölő hatásai vannak, amit főleg az emésztőrendszer problémáinak kezelésében tudunk kihasználni: harmonizálja az emésztést, serkenti az étvágyat, csillapítja a gyomorégést, a felfújódást, a rosszullétet (terhességi rosszulléteket is), a hasmenést, enyhíti a húgyúti fertőzéseket, a prosztatapanaszokat.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.