Koreai menta

Koreai menta

1 200 Ft

Ázsiai növény. Az emésztőrendszeri problémáknál hasznos segítség lehet.

Elfogyott

Cikkszám: CS-MENTA-GAB-060.

A koreai menta a hagyományos japán, tibeti és kínai orvoslás egyik legértékesebb növénye.  Rendkívül hasonlít az ánizsmentára.

Tömeg 0,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

koreai menta bio fűszer és gyógynövény

A koreai menta bio fűszer és gyógynövény az izsópfüvek nemzettségébe tartozik.

A koreai menta (Agastache rugosa) az egyetlen, Ázsiából származó izsópfű. Őshazája Japán és Korea.

A hagyományos japán, tibeti és kínai orvoslás egyik legértékesebb növénye.  Rendkívül hasonlít az ánizsmentára, kicsit magasabb, kb. 150 cm magasra nő, levelei ráncosabbak, virágai hosszabbak és édesgyökér illata van.

Közepesen meleg igényes növény. Jó fagy és szárazságtűrő. Közepes fényigényű. Alacsony tápanyag igénye van, és talajban nem válogatós. Azonban erős növekedésre, és magas illóolaj tartalomra, csak napsütötte fekvésben számíthatunk.

A koreai menta is kiválóan alkalmazható mindenféle meleg vagy hideg étel ízesítésére (ehető, illatos virágai díszítésre is beválnak).

Gyógyító célokra rendszerint a növény szárított, virágzó szárát (levelekkel együtt) használjuk, és főzetet vagy fürdőt készítünk belőle. A növénynek erőteljes baktérium- és gombaölő hatásai vannak, amit főleg az emésztőrendszer problémáinak kezelésében tudunk kihasználni: harmonizálja az emésztést, serkenti az étvágyat, csillapítja a gyomorégést, a felfújódást, a rosszullétet (terhességi rosszulléteket is), a hasmenést, enyhíti a húgyúti fertőzéseket, a prosztatapanaszokat.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.