Kőrösi korai

Kőrösi korai

4 500 Ft

Június elején szüretelhető meggy. Bőtermő, ellenálló.

1 készleten

Cikkszám: SZGY-KOROSI-KORAI-MEGGY-FAR048.
Kategóriák: , .
Tömeg 1 kg
Bio besorolás

csomagolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kőrösi korai meggy szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány

A Kőrösi korai meggy szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány-t Kovács Sándor szelektálta a Debrecen környékén és a Nyírség házikertjeiben ilyen helyi néven termesztett anyagból. 1996-ban kapott állami elismerést.

Érés / fogyasztási idő: június eleje-közepe

Gyümölcse: kicsi vagy középnagy méretű (4,3 g) az Érdi jubileumnál is kisebb, színe piros, húsa puha, repedésre nem hajlamos, íze erősen savas, kissé kesernyés mellékízzel. Hátránya, hogy igen erősen pálhaleveles, s a kocsány nem válik el szárazon a hústól. Csak kézzel szedhető.

Termékenyülés: Öntermékeny

Termőképesség: korán termőre fordul, rendszeresen és jól terem

Felhasználás: friss fogyasztás, befőtt, lekvár, dzsem, lé, pálinka, bor, likőr, stb

Fája: gyenge növekedésű, korán termőre fordul, termőképessége jó.

Ajánlott termőtáj: országszerte ajánlható, főleg a mélyrétegű vályogtalajokon

Növényvédelem: teljesen edzett, ellenálló a betegségekkel, kártevőkkel szemben. Biotermesztére ajánlott.

Alany: Sajmeggy magonc

A meggy BIOKERTI NÖVÉNYVÉDELME:

Első kártevője a fekete levéltetű, amely nagyon el tud szaporodni rajta. A probléma rosszabbnak tűnik, mint valójában. Egy beállt biokertben, ahol sok a ragadozó rovar, tulajdonképpen képesek kordában tartani a tetveket. Mi azt javasoljuk, hogy gátoljuk meg a hangyákat hogy felvigyék és védelmezzék a tetveket, ezért helyezzünk ki ragadós övet a törzsre. Legrosszabb esetben narancsolajjal (BOROIL) gyérítsük a levéltetveket.

A betegségek közül a monília hajtáselhalásos formája a legkomolyabb. Több erre ellenálló fajtát is forgalmazunk és egy olyat sem, amelyik kifejezetten fogékony lenne.

monília elleni védelem fertőzött területeken mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. Ez már fertőzött, idős fákon is működik és képes tünetmentesen tartani őket.

Tél végi-kora tavaszi metszés után erős lemosó permetezésben (szigorúan rügypattanás előtt!!!!) adjunk narancsolajos készítményt (BOROIL) Fertőzött területeken virágzáskor fertőtlenítsük a talajt Trifender Pro gombaölő gomba készítménnyel.  AMAZON gombaölő baktériummal pedig permetezzünk akár virágzáskor, akár közvetlenül utána.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.