Kövirózsa

Kövirózsa

690 Ft

A kövirózsa  fülgyulladás és  bőr gyulladása, égése, viszketése ellen kitűnő.

Elfogyott

Cikkszám: CS-KOVIROZSA-GAB-062.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

A kövirózsa bio dísz és gyógynövény tulajdonságai:

A kövirózsa bio dísz és gyógynövény talán az egyik legrégebben használt növényünk a népi gyógyászatban , melyet neveznek még kőrózsának, mennydörgő fűnek vagy fülfűnek is.

Magyarországon ez az évelő növény vadon csak a Villányi-hegységben él, a védett növények közé tartozik.

Örökzöld pozsgás növény, mely a varjúhájfélék családjába tartozik, aminek a levelei alkalmasak gyógyászati célokra. Kis-Ázsiából származó tőlevél rózsát alkotó félcserje. Levélcsúcsai kihegyezettek, szőrösek vagy molyhosak, és levélszínük változatos. Sokágú állernyőben júniustól hozza fajonként változó színű virágait.

A kövirózsa leveleiben nagy mennyiségben halmozódik fel szénhidrát, citromsav, almasav és malonsav mellett különféle aminosavak. Ilyen szabad aminosavak közül jelentős az aszparaginsav és a fenolkarbonsav. A növény tartalmaz még kvercetin-, kempferol- és flavon glikozidokat, cserzőanyagokat. Jelentős a kövirózsa C-vitamin és a nyálka anyag tartalma is, baktérium és vírusölő hatása van.

A kövirózsa bio dísz és gyógynövény igényei:

Igénytelen, szélsőségesen szárazságtűrő növény. A napfényes helyet meghálálja, annál jobban fejlődik minél több fény éri. Nem tűri a pangó vizet, könnyen kirothad, ha nincs biztosítva a megfelelő vízelvezetés.

A kövirózsa bio dísz és gyógynövény felhasználása:

Elsősegélynyújtásra használták nagyon régen. A tizenkilencedik században minden háztetőre kövirózsát kellett ültetni, mert a néphiedelem szerint megvédte az ott lakókat a boszorkányságtól és a villámlástól. Ma is sok helyen csillapítják kipréselt levével a fülfájást, fülgyulladást. Különböző sebek és rovarcsípések okozta kellemetlenségek megszüntetésére is ismert orvosság.

Szájüregi fertőzések, rovar- és csaláncsípések, övsömör, orbánc, vágott sebek, égési sérülések kezelésére, és ajakherpesz, futószemölcs leszárítására.
Leve a középfül gyulladással járó fülfájást is enyhíti, fülbe csepegtetve, rövid időn belül érzékelhetjük a javulást.
Ha nedvét egyszerű, gyógyszertári krémbe keverjük, használhatjuk májfolt vagy egyéb bőrelszíneződés halványítására, eltüntetésére.
Napégés ellen hatékony. Préseljük ki egy alaposan megmosott virág leveleit, keverjük össze egy evőkanál olívaolajjal, de még jobb ha aloe verával, adjunk hozzá pár csepp levendulaolajat, és használjuk napozás után.
Tyúkszem eltávolítására is bevethető. Éjszakára rögzítsük a tyúkszemre, majd másnap áztassuk ki a lábunkat, és kapargassuk le az elhalt bőrt. Ismételjük meg esténként, ameddig szükséges.
Csillapíthatjuk vele a gyantázás utáni égő érzést, valamint a viszketést.
Hatásos a bárányhimlő gyorsabb leszárítására.
Teaként torokgyulladásra, hörghurutra, kisebesedett száj és afta gyógyítására használhatjuk.

A kövirózsa nedvét használd aranyérre és kirepedezett mellbimbók kezelésére is.
Gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, külsőleg fájdalomcsillapító, baktérium és vírusölő hatású,
a népi gyógyászatban használták hasmenés kezelésére és féregűzésre, külsőleg végtagi fájdalmat enyhítettek vele,
Az erős fejfájást általában percek alatt enyhíti, ha egy maroknyi levelet teszünk a homlokra,
napjainkban, a kozmetikai iparban is használják., hatékony bőrápoló lehet fürdésnél is.

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.