Kúpvirág

Kúpvirág

990 Ft

Évelő, hosszan virágzó méhlegelő.

Elfogyott

Cikkszám: CS-KUPVIRAG-GAB-091.
Kategóriák: , .

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kúpvirág bio palánta

A kúpvirág bio rovarmágnes pollenadó növény.

Virágzási ideje: július-október

Észak-amerikai származású növény, ami a tizenhetedik század elején került Európába, ahol dísznövényként ültették.

A kúpvirág lágyszárú évelő növény, ami fajtától függően akár másfél méter magasra fejlődik. Egyenesen felálló szára elágazó hamvas kékes felülettel. A levelek kékeszöld árnyalatúak, fonákjuk ritkán szőrös, színük kopasz.

A kúpvirág júliustól októberig virágzik, a virágok fészkes virágúak és száruk hosszú. A virágzat szélén hat-tizenhat sugárvirág található sárga színben. A termése szürke kaszattermés.

Nagy mennyiségű pollent ad és feltűnő sárgás virága erősen vonzza a beporzókat. Nagyon jó méhlegelő.

A növény gyorsan és erőteljesen növekszik, tőről is szaporodik sarjtelepekkel.

Betegségek ritkán fordulnak elő a növényen, de időnként előfordulhat, hogy lisztharmat vagy levélfoltosság jelenik meg rajta. Kártevői elsősorban a meztelen csigák.

A Kúpvirág bio rovarmágnes növény igényei:

Jól megél tűző napon is, de a félárnyékot kedveli, és a kissé savanyú talaj a legjobb az ültetéshez. A természetben a vízzel borított területeken, ártereken találkozhatunk vele, de jól viseli a szárazságot és a hőséget is. A Kúpvirág fagyra nem érzékeny, jól tűri a hideget.

Gondozásra igénytelen növény, hosszan, szinte egész nyáron át virágzik. Sokféle talajon megél, de a talajnak jó vízgazdálkodásúnak kell lennie. Az elnyílt és elszáradt virágok eltávolításával újabb virágzásra serkenthetjük a növényt. Saját maga elszórt magjairól könnyen szaporodik, virágszigetekből terjed.

A Kúpvirág bio rovarmágnes növény felhasználása:

A méhek és a rovarok nagyon kedvelik. Vágott virágként csokorba kötve vagy vázába is szépen mutat.

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk  bio minősítésű  kertészetéből származik.ndszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.