Kúpvirág

Kúpvirág

345 Ft

Évelő, hosszan virágzó méhlegelő.

18 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Kúpvirág vegyszermentes virág vetőmag

Rendkívüli szárazságtűrő képessége, hosszú virágzásideje miatt az egyik leghálásabb egynyári virág.

Erős szárú, dúsan elágazó 60-80 cm magas növény.

A magas kúpvirág lágyszárú évelő növény, ami másfél két és fél méter magasra fejlődik. Egyenesen felálló szára elágazó hamvas kékes felülettel. A levelek kékeszöld árnyalatúak, fonákjuk ritkán szőrös, színük kopasz.

Nagy tőlevelei, kisebb szárlevelei erősen szőrösek. Levelei mérgezőek. Az Észak-Amerikából származó pompás kúpvirág a nyár második felének jellegzetes dísznövénye, mely a kúpvirág fajok közül az egyik legnépszerűbb növény. A lágyszárú évelő bokros növekedésű, virágai fészkes margarétaszerű virágok, melyeknek színe nap sárga. A rövid levélnyélen viszonylag nagyméretű levelek fejlődnek, melyek finoman szőrösek.

Virágai hosszú száron nyílnak, 8-10 cm-es fészekvirágzatok. A virágzat szélén hat-tizenhat sugárvirág található sárga színben. A termése szürke kaszattermés.

Kiváló virágágyi növény, amely tömegesen ültetve mutat a legszebben, de vázában is mutatós. Vágott virágként nagyon hosszú ideig friss marad.

Állandó helyére áprilisban ültethető.

A magas kúpvirág júliustól októberig, a fagyokig virágzik. A kúpvirág virágai a százszorszépre emlékeztető virágok. Összetéveszthető a kasvirággal, mivel a kasvirág egyik népi neve a kúpvirág is, két külön nemzetségről van szó, mégis sok a hasonlóság a két növény között, környezeti igényei és megjelenésük tekintetében. Észak-amerikai inváziós faj, ami a tizenhetedik század elején került Európába, ahol dísznövényként ültették. Hazánkban az ezernyolcszáz nyolcvanas években honosodott meg, a nyugati országrészről terjedt kelet felé.

A kert napfényes szegleteibe célszerű az ültetése, mivel meleg és szárazságtűrő növény .A természetben a vízzel borított területeken, ártereken találkozhatunk vele, de jól viseli a szárazságot és a hőséget is. Fagyra nem érzékeny, jól tűri a hideget.

Gondozásra igénytelen növény, hosszan szinte egész nyáron át virágzik. A virágok szirma élénksárga színű, a közepe felé haladva sötétbarna színnel. A növény fagytűrő és könnyen nevelhető. Ültethető napfényes és félárnyékos helyre is, mindenütt jól érvényesül, és szépen fejlődik. Még az agyagos talajban is megél. Vízigénye átlagos, jól viseli a meleg nyarakat és az aszályos időjárás sem okoz gondot a növény számára

Sokféle talajon megél, de a talajnak jó vízgazdálkodásúnak kell lennie.

Az elnyílt és elszáradt virágok eltávolításával újabb virágzásra serkenthetjük a növényt.

A méhek és a rovarok kitűnő csalogató növénye.

Betegségek ritkán fordulnak elő a növényen, de időnként előfordulhat, hogy lisztharmat vagy levélfoltosság jelenik meg rajta. legfőbb kártevői a meztelen csigák.

Biokertekben nagyon kedvelt virágok, amelyek odacsalogatják a beporzó szervezeteket

Ez az egyik legjobb rovarmágnes.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Vetés: március-április

Virágzási idő: július-október

Térállás: 30×30 cm.

Tartalom: 0,5g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.