Lecitín 1L

Lecitín 1L

9 990 Ft

Lisztharmat elleni természetes növényi kivonat

47 készleten

Cikkszám: KG-LECITIN-1L-BTL-310.

A készítmény speciális szója lecitínt és természetes foszfogliceríneket tartalmaz, amivel elősegíti a növények védekező képességét olyan gombabetegségek ellen, mint a lisztharmat.
Csökkenti a levéllap sejt nekrózis hatását, amit a gomba fonál (hífa) terjedése okoz a növényi sejtekben.
Alkalmazása után védő burok alakul ki, ami megerősíti a sejt falát és aktiválja a növény védekező rendszerét.

Permetezéssel juttatható ki a növények felszínére. Olajtartalma miatt esti kijuttatás javasolhatü és ne keverjük más olajos permetszerrel!

Adagolása 30-50 ml/ 10 liter víz

A készítmény: A lecitin napraforgó olajos oldata.
Rendeltetés: gombaölő hatású szer
Felhasználási technológia:
Felhasználható permetezéssel szabadföldön és hajtatott körülmények között egyaránt. A
permetezéskor a lecitin hideg vizes oldatát az egyes kultúrnövényeknél megadott keverési
arányban szükséges kijuttatni. A lecitin arányát a permetlében a fertőzés veszélytől függően
kell megválasztani.
 Gyümölcsfák közül almában lisztharmat (Podosphera leucotricha) és őszibarackban
tafrinás levélsodródás (Taphrina deformans) ellen a vegyes- illetve levélrügyduzzadás
végétől (BBCH03) (amikor a rügypikkelyek különválnak, és megjelennek a
világoszöld levélkezdemények) a gyümölcsnövekedés végéig (BBCH79) használható
3-12 alkalommal, minimum 5 napos permetezési intervallum betartásával. A permetlé
elkészítésekor 100 liter vízhez 75 g lecitint szükséges adagolni. A permetléből az
állomány lombtömegéhez igazítva hektáronként 500-1000 litert kell kijuttatni.
 Köszmétében lisztharmat (Microsphera grossulariae, Podosphaera mors-uvae) ellen
a permetezéseket a levélfejlődés kezdetétől (első levelek elkülönülése – BBCH10) a
gyümölcsre jellemző színeződés kialakulásáig (BBCH 85) lehet elvégezni 2-4
alkalommal, minimum 5 napos permetezési intervallum betartása mellett. A permetlé
elkészítésekor 100 liter vízhez 200 g lecitint szükséges adagolni. A permetléből az
állomány lombtömegéhez igazítva hektáronként 500-1000 litert kell kijuttatni.
 Zöldségfélékben a permetezéseket szikleveles állapottól (BBCH10) teljes
termésérésig (BBCH89) lehet elvégezni uborkában lisztharmat (Podosphaera xanthii,
Golovinomyces cichoracearum) ellen 2-6 alkalommal, minimum 5 napos permetezési
intervallum betartásával, fejes salátában lisztharmat (Golovinomyces cichoracearum)
ellen 2 alkalommal, minimum 7 napos intervallum betartásával, madársalátában
lisztharmat (Golovinomyces orontii) ellen egy alkalommal, paradicsomban és
endíviában paradicsomvész (Phytophthora infestans) illetve alternáriás betegség
(Alternaria cichorii) ellen 2-6 alkalommal, minimum 7 napos permetezési intervallum
betartásával. A permetlé elkészítésekor 100 liter vízhez 150 g lecitint szükséges
adagolni. A permetléből az állomány lombtömegéhez igazítva hektáronként 1000-
1500 litert kell kijuttatni.
 Dísznövényekben, elsősorban rózsában a kezeléseket lisztharmat és más gombás
betegségek ellen 3-12 alkalommal, minimum 5 napos permetezési intervallum
betartásával kell elvégezni. A permetlé elkészítésekor 100 liter vízhez 75 g lecitint
szükséges adagolni. A permetléből az állomány lombtömegéhez igazítva hektáronként
100-300 litert kell kijuttatni.
 Szőlőben peronoszpóra (Plasmopara viticola) és lisztharmat (Erysiphe necator) ellen
a permetezéseket levélfejlődés kezdetétől (1. levél kiterülése – BBCH 11) zsendülésig
(BBCH85) javasolt elvégezni a fertőzés veszélyétől függően 3-12 alkalommal,
minimum 5 napos permetezési intervallum betartásával. A permetlé elkészítésekor 100
liter vízhez 75 g lecitint szükséges adagolni. A permetléből az állomány
lombtömegéhez igazítva hektáronként 100-300 litert kell kijuttatni