Léda 250g

Léda 250g

540 Ft

Legkorábbi velőborsó, amely ötvözi a koraiságot a nagy termőképességgel.

26 készleten

Cikkszám: VegyszmV-ZOLDBORSO-RD366.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Léda velőborsó vegyszermentes zöldség vetőmag

A Léda velőborsó vegyszermentes zöldség vetőmag a legkoraibb borsónk, már hóolvadástól vethető. Jó állóképességű, koncentráltan érő, kiváló termőképességű fajta.

A jelenleg termesztett velőborsó fajták közül a legkorábbi (tenyészideje vetéstől betakarításig: 67-71 nap).

Hőösszeg igénye: 660 °C. Középmagas, jó állóképességű. Szára 45-55 cm hosszú. Lombja sötétzöld, a levélkék kicsik. Első virágzó nódusza 7-8. Hüvelyei a szár felső felében helyezkednek el, nóduszonként 1-2 hüvelyt nevel, amelyek 5-7 cm hosszúak, egyenesek vagy enyhén hajlottak, tompa végűek. Hüvelyeiben 6-7 sötétzöld mag van.

Középmagas, nem elágazó. Hüvelyei a szár felső felében, zömmel párosan helyezkednek el. A hüvely 5-7 cm hosszú, benne 6-7 sötétzöld szem van. Zöld érésre koncentrált.

Mikrozöld előállítására is alkalmas!

Kifejezetten alkalmas tél alá vetésre, illetve magasított ágyásokba.

Jó a szárazságtűrése. Hűtő- és konzervipari feldolgozásra alkalmas.

Vetés szabadföldbe: március eleje-április első fele,
Betakarítás ideje szabadföldön: május közepétől-június második feléig

Tartalom: 250g

A Léda velőborsó biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni  AlgilBio-val.

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

Gombás és bakteriális rothadás ellen AMAZON készítményünk nyújt védelmet.

Késői, vagy őszi termesztés esetén a borsókat akácmoly és gyapottok bagolylepke ellen is szükséges lehet megvédeni.

Erre a DIPEL bakteriális permetszer, vagy lepkehernyók elleni petefürkészeink alkalmasak.

Kihelyezésükről tekintse meg az alábbi videót:

PETEFÜRKÉSZEK KIHELYEZÉSE

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.