Legényvirág liliput

Legényvirág liliput

375 Ft

Szárazságtűrő tarka virág minden ökológiai virágszigetbe.

Elfogyott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Legényvirág liliput színkeverék vegyszermentes virág vetőmag

A rézvirág (Zinnia elegans) a fészkesvirágzatúak rendjébe, ezen belül az őszirózsafélék családjába tartozó faj.

Több száz termesztett változata és hibridje létezik. Ez alacsony különböző színű fajták keveréke. Mexikóból, nagyon száraz éghajlatról származik.

Egyéves növény, egy-egy száron, csak egy virág hajt; ez 5 centiméter átmérőjű is lehet. A lándzsás levelei a virággal szemben átellenesen ülnek.

Egész nyáron virágzik.Könnyen termeszthető kerti virág.

A napsütötte, szárazabb vályogtalajokat kedveli. A szárazabb, fagymentes éghajlatokon nő a legszívesebben. A kedves kis virág egyáltalán nem kényes. Meleg- és fényigényes, de a szélsőséges nyári időjárást, így a tűző napot és a hűvös, borongós időt is jól tűri. A nagy eső sem tesz kárt benne, szereti a vizet.

Kifejezetten szárazságtűrők, ezért nem öntözött ökológiai gyepekbe, virágszigetekbe tökéletesek. Igazi lepkecsalogató.

Vágott virágnak is kedvelt. Vázában sokáig szép marad.

20 fok hőmérsékleten egy-két hét alatt csírázik.

Nagyanyáink kertjeinek egyik kedvence volt a rengeteg színben pompázó rézvirág vagy zinnia. Fészkes virágzata miatt nőies virágnak tartották, szívesen ültettek mellé kardvirágot, ami a férfiasságot szimbolizálta.

Az előkertben egymás mellett virágzó két szépség azt üzente a házasulandó fiatalembereknek, hogy eladósorban lévő lány van a háznál.

Biokertekben nagyon kedvelt virágok, amelyek odacsalogatják a beporzó szervezeteket és alternatív táplálékot, búvóhelyet biztosítanak a hasznos, ragadozó rovaroknak.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Vetés: március-április

Virágzási idő: június-szeptember

Tartalom: 1g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.