Lestyán

Lestyán

1 560 Ft

Vegetafűszer zöldségkeverékekbe

3 készleten

Cikkszám: CS-LESTYAN-GAB-020.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Lestyán bio fűszer és gyógynövény

A lestyán bio fűszer és gyógynövény más néven vegeta fűszer egyéves, lágy szárú növény.

Virágai kora nyáron nyílnak. Magjai szintén aromásak és sokrétűen felhasználhatók. A több éves növény magassága akár a 2 m-t is meghaladhatja.

Általában problémamentes növény, júliusban érdemes visszavágni.

Levelét általános fűszerként használjuk, ízvilága a zellerre emlékeztet. A Maggi fűszer nagy részét ez a növény adja, ezért helyenként Maggi fűnek hívják. Gyöktörzse vastag, főzve zöldségként használható. Gyökerét szinte minden levesporban alkalmazzák, teája kőoldó hatású. 

Gyógyászatban a vizelethajtó teakeverékek alkotórésze. Régen használták emésztésjavítóként, ödémák, vesehomok, vesekő megelőzésére, méregtelenítő, gyomorerősítő hatásáért. Vese és epekőteák alkotórésze. 

Európában a VIII. század óta van írásos emlékünk róla. Intenzív íze miatt nem szükséges belőle sokat használni! 

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.